van stage naar baan

Techniek juist interessant voor niet-technische jongeren

Mijn Achterhoek Werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt‘.

De 19-jarige Kayleigh is geboren en getogen in Doetinchem, waar ze momenteel ook stage loopt. Onlangs nam ze deel aan het SmartHub bedrijfsbezoek bij Von Gahlen, een programmaonderdeel van de Talententuin.

Zelf was ze in eerste instantie sceptisch over een bedrijfsbezoek aan Von Gahlen, een jong, innovatief, maar ervaren bedrijf dat apparaten maakt voor de nucleaire geneeskunde. Kayleigh studeert zelf International Business aan het Saxion. Het idee van een technisch bedrijf schrok haar in eerste instantie af. Dit veranderde al snel toen ze binnenkwam bij Von Gahlen.

Wat vond je van het bedrijfsbezoek bij Von Gahlen?

“Heel leuk! Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik ben echt positief verrast. De producten die zij produceren zijn niet voor particulier gebruik, dus normaal krijg je dit nooit te zien.” Kayleigh vertelt dat er nog veel meer te zien was dan de productie. Zo zie je ook afdelingen die gaan over financiën, planning en engineering. “We hebben een goede indruk gekregen van het hele bedrijf.”

Vond je dit een prettige manier van kennismaken?

“Jazeker! Je krijgt op een laagdrempelige manier een goed beeld van een bedrijf. In eerste instantie was ik niet heel enthousiast over een “technisch bedrijf”, maar dat veranderde snel. Von Gahlen opereert internationaal en heeft dus ook mensen nodig voor planning, financiële aspecten, relatiemanagement en sales. Dit herkende ik vanuit mijn studie. De rondleiding werd zo enthousiast gegeven door Femke Jentink. Die energie neem je dus helemaal over wanneer je daar binnenloopt.”

Welke mogelijkheden liggen er voor jongeren?

“Voor jongeren met alle opleidingen zijn er mogelijkheden tot (afstudeer)stages en startersfuncties. Tijdens de rondleiding zag ik een groot en jong team rondlopen en werd er verteld over de doorgroeimogelijkheden. Dit sprak mij heel erg aan.”

Er wordt meegekeken naar een functie die écht bij je past. Zit je op je huidige afdeling niet helemaal op je plek? Dan kijken ze naar andere mogelijkheden die beter bij je aansluiten.

Waarom is een technisch bedrijf ook interessant voor jongeren zonder technische achtergrond?

“Een technisch bedrijf is meer dan alleen techniek. Ook voor jongeren met achtergronden als marketing, sales, logistiek en financiën is het júíst interessant. Door alle innovaties die er plaatsvinden, liggen er zoveel kansen en is het nooit saai.

Daarnaast zijn de producten die Achterhoekse werkgevers produceren vaak van grote waarde. Von Gahlen opereert in nucleaire geneeskunde, dus de machines die ze daar maken, dragen daadwerkelijk bij aan de geneeskunde. Er zijn naast Von Gahlen nog maar twee andere fabrikanten over de hele wereld die deze producten produceren, dat vind ik heel interessant.”

Op zoek naar jouw droomwerkgever?
Kijk op de online Talententuin via talententuinachterhoek.nl en ontmoet jouw droomwerkgever! 75 werkgevers stellen zich aan jou voor met de mooiste video’s.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *