TUWI

Achterhoeks bedrijf TUWI- De grootste van Nederland in metaalbewerkingsmachines

Weinig mensen in de Achterhoek weten dat TUWI al ruim veertig jaar een grote speler is in de verkoop van machines voor het bewerken van metaal. “Met name in lasersnijmachines en kantbanken zijn wij in Nederland marktleider, maar ook voor bijvoorbeeld platenwalsen en geautomatiseerde boorcentra weten steeds meer metaalbedrijven ons te vinden”, vertelt directeur Jeroen Tadema.

Bij metaalbedrijven gaat het takenpakket van medewerkers er de komende jaren heel anders uitzien. Tadema: “We zien bij onze klanten in de plaatbewerking dat de huidige eisen van nauwkeurigheid en snelheid met eenvoudige machines niet meer in te vullen zijn. Er is dus geen andere keus voor productiebedrijven dan verder investeren in moderne machines en kennis van automatisering bij medewerkers om concurrerend te blijven.”

Samenwerking met ROC’s

Dat heeft veel invloed op de vaardigheden van de toekomstige medewerkers bij productiebedrijven. “ Voor het opleiden van productiemedewerkers werken we samen met diverse ROC’s. Kortgeleden hebben we bij het ROC Make Center in Nieuwegein een hele hal ingericht met de nieuwste machines en worden de leraren nu door ons getraind, zodat zij de kennis weer kunnen doorgeven aan hun leerlingen.” Als leverancier heeft TUWI een belangrijke rol in het doorontwikkelen van de gehele branche. “Door de snelle ontwikkelingen bij de productiebedrijven moeten ook onze eigen medewerkers up-to-date blijven. Ze worden daarom regelmatig bij onze buitenlandse leveranciers getraind en ook intern wordt er veel technische kennis gedeeld, waardoor wij voor iedere uitdaging een goede oplossing weten te vinden”, vertelt Tadema.

Bij de klant

De medewerkers van TUWI zijn graag geziene gasten bij klanten om een nieuwe techniek te adviseren, of als monteur een machine bij een klant te installeren en pas weg te gaan al de klant zelfstandig de machine kan bedienen. Tadema: “Behalve dat klanten blij zijn van het werken met de nieuwste technologie, is het prachtig om na een paar maanden terug te komen en samen met de klant terug te kijken hoe de productie is verbeterd en wat dat heeft opgeleverd.”

TUWI is een vooruitstrevend bedrijf met fijne klanten en mooie producten, waarbij passie voor machinetechniek gecombineerd wordt met een goede sfeer en werkplezier. TUWI biedt medewerkers een superleuke baan bij één van de meest dynamische, innovatieve en gezellige bedrijven van de Achterhoek waar je zeker eens binnen moet lopen. De deur staat altijd open.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *