Achterhoeks Mandaat

Achterhoeks Mandaat laat jongeren spreken

Mijn Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van ons platform en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt’.

Je bent trots. Trots op de Achterhoek. Op de kronkelwegen, de kroegen, weilanden en het noaberschap. Maar is dat alles? Het sterke imago van de Achterhoek bestaat al jaren, maar voor jongeren is er meer.

Dat is precies waar Daan en Yannick, oprichters van Achterhoeks Mandaat, op in springen. De Achterhoek is toe aan een nieuw, fris geluid. Een geluid waar de jongeren zich in herkennen en onderdeel van uit maken. Ze houden ook van de stad, luisteren naar hiphop en chillen op straat. Achterhoekse jongeren passen niet in hokjes. “Het is tijd dat de nieuwe generatie Achterhoekers van zich laat horen. We zijn niet meer de Achterhoek van 30 jaar geleden”, aldus Daan.

Beide zijn ze geboren in de Achterhoek, maar hebben de regio verlaten voor hun studie en nu ook hun baan. Yannick naar Nijmegen en Daan naar Amsterdam. Ze hebben één ding gemeen: de trots voor hun roots. Ze dragen dit uit en steken het niet onder stoelen of banken. De Achterhoek is hun basis. Hier komen ze nog steeds thuis, zien ze hun familie en meeten met hun vrienden. Net als Daan en Yannick zijn er nog veel meer jongeren trots op de Achterhoek. Met Achterhoeks Mandaat geven ze hen een podium. In foto’s en video’s delen ze de verhalen van jongeren. “Dit worden échte verhalen. Wat maakt hen trots? Waarom blijven ze hier of juist niet? En wat is de reden dat ze toch weer terug komen? Die verhalen willen we vastleggen en vertellen”, aldus Yannick.

Achterhoekse hoodie

Om het frisse geluid letterlijk en figuurlijk uit te dragen hebben ze de Achterhoeks Mandaat hoodie ontworpen. Samen dragen ze de Achterhoek. De keuze voor een hoodie was voor Daan en Yannick simpel. Jongeren zijn er dol op. Een hoodie is voor iedereen en elke gelegenheid. Of je nou de stad in gaat, aan het werk bent of op de bank wilt chillen. Een hoodie komt altijd van pas.

Het is niet zomaar een hoodie. Beide geven ze om het milieu en hun omgeving, dus ze waren het er snel over eens dat het een eerlijk product moest worden. Eerlijke materialen en een eerlijke productie. Zo wordt gekeken naar gezondheid en veiligheid op de werkvloer en versturen ze de Achterhoeks Mandaat hoodie in een hippe verpakking, gemaakt van hergebruikt papier.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de hoodie? Bekijk dan hun website www.achterhoeksmandaat.nl en volg de verhalen van Achterhoekse jongeren op hun Instagram profiel.

Achterhoeks Mandaat wordt ondersteund door onze partner Pak An. Heb jij ook een gaaf idee om de Achterhoek nóg mooier te maken? Neem dan contact op via anpakken.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Benieuwd naar andere matches, projecten en evenementen? Laat je inspireren door Achterhoekse initiatieven via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *