Achterhoekse Zakenvrouwen

Achterhoekse droomwerkgevers op talententuin

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt‘. Dit keer vertelt Adelin Lankveld over verschillende onderwerpen.

Adelin Lankveld is projectmanager bij Achterhoek Werkt en projectleider van de Talententuin. Zij is al sinds de eerste editie betrokken bij het evenement en heeft het in de afgelopen 7 edities hard zien groeien. De groei en positieve reacties van zowel Achterhoekse organisaties als de bezoekers geven haar energie om ook van de komende editie op vrijdag 27 november weer een succes te maken.

Achterhoek meer dan techniek
Wie denkt dat de Achterhoek slechts uit maakbedrijven en techniek bestaat, heeft het mis. Het klopt dat de Achterhoek een regio is die voorloopt op het gebied van techniek en innovatie, maar daarnaast zijn er nog véél meer kansen voor jongeren. Zo zijn er succesvolle werkgevers op het gebied van bijvoorbeeld zorg, ict, logistiek en financiële dienstverlening gevestigd in de Achterhoek.

Talententuin
Om een goed beeld te krijgen van al die carrièrekansen bij Achterhoekse werkgevers, is een bezoek aan de Talententuin een absolute aanrader. Je vindt hier meer dan 90 Achterhoekse organisaties uit alle sectoren, die ieder hun mogelijkheden op het gebied van stages, afstudeeropdrachten, traineeships en startersfuncties tonen. Iedere organisatie wordt uitgedaagd om een gave stand in te vullen, dus een ‘flyer-en-pennen-beurs’ hoef je zeker niet te verwachten. Zo nemen de organisaties producten, machines, robots, games en nog veel meer mee. Alles om ervoor te zorgen dat je die dag ook écht een beeld krijgt van de organisatie.

Kijk verder tijdens de zoektocht naar jouw droom werkgever
Op de Talententuin krijgen we vaak van jongeren te horen dat ze op zoek zijn naar een werkgever binnen één specifieke sector. Heel begrijpelijk als je kijkt naar de inhoud van de opleiding, maar er is zoveel meer mogelijk. Wij geven jongeren daarom altijd het advies om breder te kijken. Neem bijvoorbeeld de zorg. Dat is een ontzettend dynamische markt waar in een korte tijd veel veranderingen plaatsvinden en dus ook veel kansen liggen. Naast carrièremogelijkheden in de verpleging, zijn er ook kansen op het gebied van bijvoorbeeld marketing, financiën, ict, inkoop en techniek. Juist op de Talententuin wordt dit heel mooi gepresenteerd en krijg je de kans om laagdrempelig het gesprek aan te gaan met werknemers van diverse afdelingen.

Achterhoek Werkt organiseert!
De Talententuin is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door Achterhoek Werkt. Samen met partners en deelnemende organisaties wordt getoond hoeveel gave carrièrekansen er voor jongeren zijn en dat zij hier de regio niet voor hoeven te verlaten.

Corona
De Talententuin 2020 is corona proof. We treffen corona maatregelen zodat iedereen de Talententuin veilig kan bezoeken.

Site: https://www.achterhoekwerkt.nl/

MIJN Achterhoek Werkt – september 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Adelin Lankveld
Fotografie – Achterhoek Werkt

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *