achterhoekse streekproducten

Achterhoekse streekproducten

Mensen die van heerlijk eten & drinken houden wisten het al een tijdje, met een bezoekje aan onze Achterhoek biedt je de ondernemers en je smaakpapillen een groot feestje aan. De Achterhoek heeft namelijk hartstikke veel ambachtelijke streekproducten en de mooiste restaurants. Of je nou houdt van een lekker Achterhoeks gebrouwen biertje, een lekker glaasje wijn, een blokje boerenkaas of andere klassieke Achterhoekse streekproducten en gerechten. In de Achterhoek ben je op de juiste plek!

Achterhoekse streekproducten

De Achterhoekse streekproducten zijn niet zomaar producten, je proeft bij elke hap dat het met ongelofelijk veel passie gemaakt is, maar ook geteeld en bereid is. In de regio vind je eigen gemaakte kaas, vlees, fruit, brood of ijs van allerlei bedrijven. Er is meestal een charmant winkeltje waar je de producten kunt kopen. Of je komt onderweg kleine kraampjes tegen die allerlei producten uit het land verkopen. Groenten, bloemen, fruit, honing of zelfgemaakte jam, om er maar een paar te noemen. Elk pad dat je neemt heeft zijn eigen heerlijke verrassingen. Je betaalt door het gevraagde bedrag in een bakje te doen, dus neem genoeg klein geld mee!

Fietsroutes langs onze smaakmakers

Een lekker stukje fietsen met de talloze routes is de uitgelegen manier om bekend te worden met de Achterhoekse producten en de locaties waar deze gemaakt worden. Tijdens het fietsen of wandelen kun je de verschillende locaties bezoeken en door het mooie Achterhoekse landschap heen gaan waar je helemaal geprikkeld wordt op weg naar die overheerlijke Achterhoekse streekproducten.

Overnachten in de Achterhoek

Er worden Achterhoekse streekproducten gemaakt op allerlei verschillende locaties in de Achterhoek, maar bij sommige van die locaties is het ook mogelijk om er te overnachten. Op een kleine boerderijcampingen kan je genieten en ervaren wat de Achterhoek wel allemaal niet te bieden heeft!

___________________________________________________________________

Achterhoek Toerisme

Ontdek ook de Achterhoek via Achterhoek Toerisme! De leukste uitjes in de Achterhoek, spectaculaire activiteiten, heerlijk overnachten, lekker uit eten, talloze evenementen, fietsen & wandelen én ook de mooiste routes, je vindt het allemaal op de website van Achterhoek Toerisme. Ontdek de prachtige Achterhoek via https://achterhoek.nl/.  

achterhoek toerisme

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemer. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *