Achterhoekse vlag niet meer weg te denken

Als je door onze mooie Achterhoek reist kun je er niet omheen, de Achterhoekse vlag wappert trots in de wind. Maar er zijn meer producten waar de afbeelding van de vlag op te zien is. De afgelopen twee jaar heeft het Doetinchemse bedrijf Trots op de Achterhoek regelmatig de landelijk media gehaald met weer een uniek product. Zo waren de Achterhoekse sokken niet aan te slepen, zelfs Radio 10 gaf ze weg aan haar luisteraars. Menig bekende Achterhoeker, zoals Bennie Jolink en Suzan en Freek , liepen te pronken met de gifgroene sokken.

Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid met onder andere Achterhoekse- mutsen, sjaals, handschoenen, speelkaarten en ballen. Het bedrijf baarde opzien door een heuse Achterhoekse puzzellijn op te zetten, zo zijn er al een vijftal puzzels van prachtige gebouwen en aangezichten zoals het Hummels Landhuis, Kasteel Huis Bergh, de Skyline van Doetinchem vanaf de Oude IJssel, Stadion De Vijverberg van De Graafschap en Zutphen in winterse sferen.

Dit jaar kwam een exclusieve Winter/Kersttrui op de markt, in een mum van tijd waren er vele honderden aan de man gebracht met de pakkende tekst “Trots op de Achterhoek” en “Warm Blieve”.

“Ach, het is als een geintje begonnen”, zegt eigenaar Dion Teloh, tevens bedenker van de Achterhoekse sokken. “Wij hadden niet verwacht dat het zo’n succes zou zijn, Achterhoekers zijn best een trots volk. Mooi dat zij de vlag zo omarmd hebben. Een deel van onze opbrengst uit de verkoop van de Achterhoekse vlag gaat naar de stichting Pak An, zo wordt onze regio nog sterker”.

De artikelen van Trots op de Achterhoek zijn te verkrijgen via de webshop trotsopdeachterhoek.nl en in een dertigtal winkels in de hele regio.

Goed Gaon

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *