Agem Energieloket, hét adres voor alle vragen

Direct voordeel met energie besparen en opwekken

Energie besparen en opwekken, de kranten staan er vol van. Het levert direct veel voordeel op, zo is wel duidelijk. Maar hoe ga je ermee aan de slag? Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en kunnen wel wat ondersteuning of begeleiding gebruiken. Agem Energieloket helpt u graag op weg.


De energietransitie is in volle gang. Voor inwoners en bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden om te investeren in duurzaamheid en daarmee in te spelen op de nabije toekomst. Je moet dan denken aan isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, ledverlichting. Het zorgt voor een lagere energierekening, milieuwinst én comfort. Maar hoe pak je het aan? “Dat is best lastig voor mensen. Simpelweg omdat vaak de benodigde kennis ontbreekt”, vertelt Jeroen aan het Rot, coördinator van Agem Energieloket. Via Agem Energieloket is alle informatie beschikbaar. De service is laagdrempelig, meestal kosteloos en onafhankelijk. Immers, Agem fungeert in opdracht van de Achterhoekse gemeenten en heeft geen winstoogmerk.

Gedrag aandachtspunt

Het besparen van energie is de eerste stap als het om verduurzamen gaat. De snelle winst kan worden geboekt door bewustwording. “Gedrag is een belangrijk aandachtspunt”, stelt Jeroen aan het Rot. “Als je je huis verwarmt en tegelijkertijd je ramen open zet om te ventileren, heeft dat een averechts effect. Dat is niet slim. Natuurlijk is goed ventileren belangrijk, maar vaak volstaat ’s ochtends even een kwartier goed ‘spuien’ (alle ramen open zetten) om voldoende frisse lucht in huis te halen.” Het toepassen van ledverlichting is een andere mogelijkheid om snel energie te besparen. “Het isoleren van de schil van je woning biedt grote voordelen”, weet de coördinator van Agem Energieloket. “Je moet dan denken aan spouwmuurisolatie, dak- en vloerisolatie en het aanbrengen van dubbel of triple glas. Allemaal maatregelen met een hoog rendement.” Het plaatsen van zonnepanelen, -collectoren, kiezen voor lokaal opgewekte groene energie (bijv. via Agem) of de cv-installatie vervangen voor een warmtepomp zijn eveneens interessant, zeker voor de langere termijn.

Gratis energiecoach

Als het om het besparen of opwekken van energie gaat, is er één aanspreekpunt voor iedereen: Agem Energieloket. Het Energieloket informeert, adviseert en begeleidt inwoners en bedrijven vanaf het eerste idee tot aan de uitvoering van maatregelen. Je kunt gratis telefonisch advies krijgen. Maar er zijn ook energiecoaches beschikbaar die kosteloos bij je thuis komen (www.agem.nl/energiecoach). Ze maken inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen en op te wekken. Dit is meestal maatwerk, dus je bent er echt mee geholpen.

Daarnaast zijn er verschillende gunstige financiële regelingen, duurzaamheidsleningen tegen uiterst aantrekkelijke voorwaarden en subsidies beschikbaar. Dat maakt het extra interessant om in actie te komen. Het gaat bijvoorbeeld om de Toekomstbestendig Wonen Lening, een regeling die is opgezet door de provincie Gelderland en gemeenten.

Voor meer specifieke informatie over subsidies en leningen bent u bij Agem Energieloket aan het juiste adres.

Contact

Agem Energieloket is bereikbaar via tel. 0314 820 360 of per mail: energieloket@agem.nl

Of kijk op: www.agem.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *