Boenders

Agem Energieloket, hét adres voor alle vragen

Energie besparen en opwekken biedt direct voordeel

Energie besparen en opwekken loont. Dat levert direct veel voordeel op. Maar hoe pak je het aan? Veel mensen kunnen bij het maken van keuzes wel wat ondersteuning of begeleiding gebruiken. Het Agem Energieloket helpt u graag op weg. Het is hét adres voor dit soort vragen en voorziet daarmee in een duidelijke behoefte.

De Achterhoek wil in 2030 energieneutraal zijn. De transitie is weliswaar in volle gang, toch moet er nog veel gebeuren. Er zijn voor inwoners en bedrijven verschillende mogelijkheden om te investeren in duurzaamheid en daarmee in te spelen op de nieuwe tijd. Isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, ledverlichting. Het biedt milieuwinst, een lagere energierekening én comfort. Maar wanneer doe je het goed? Mensen vinden het lastige materie omdat ze er gewoonweg te weinig kennis over hebben. Daardoor weten ze niet wat er mogelijk is of worden beslissingen uitgesteld. Dat is jammer, want via het Agem Energieloket (voorheen VerduurSaam Energieloket) is alle informatie beschikbaar. De service is laagdrempelig, kosteloos en onafhankelijk, want Agem fungeert in opdracht van de Achterhoekse gemeenten en heeft geen winstoogmerk.

Gratis advies

Energiebesparing begint bij jezelf. Als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we al een groot verschil maken. Er is geen reden om niets te doen. Door je huis goed te isoleren, bewust om te gaan met energie, te kiezen voor groene energie (het liefst lokaal opgewekt), zuinige apparatuur en verlichting te gebruiken en door zelf energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Voor alle informatie is er één aanspreekpunt voor iedereen: het Agem Energieloket helpt je er graag mee op weg. Het informeert, adviseert en begeleidt inwoners en bedrijven vanaf het eerste idee tot aan de uitvoering van maatregelen. Je kunt gratis telefonisch advies krijgen. Maar er zijn ook energiecoaches beschikbaar die kosteloos bij je thuis komen. Ze maken inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen en op te wekken.

Buurkracht en Achterhoekse Bespaaractie

Samen bereik je meer! Ook dat is de Achterhoeke gedachte. Dat zie je terug in Buurkracht, waarbij buurtbewoners met ondersteuning van Agem gezamenlijk aan de slag gaan met energiebesparing en/of energieopwekking. Via een buurtteam is er collectief inkoopvoordeel te behalen, is het mogelijk warmtefoto’s te maken om warmtelekken in beeld te krijgen en kun je sparren met je buren. De Achterhoekse Bespaaractie is een ander voorbeeld van een gezamenlijke aanpak, maar dan op een net andere manier.  Daarmee kies je samen andere Achterhoekers tegelijkertijd voor het isoleren van je huis. Doordat er voor meerdere huishoudens isolatie kan worden gekocht, verzeker jij jezelf van een goede aanbieding. Je hoeft overigens niet zelf op zoek naar een leverancier of zelf in te kopen. Ook heb je geen contact met de andere deelnemers, zoals bij Buurtaanpak wel het geval is. Er komt een adviseur bij je langs om jouw situatie in kaart te brengen en later ontvang je hiervoor offertes voor een betrouwbare uitvoering door lokale bedrijven in je mailbox. Zo simpel is het. Het Agem Energieloket neemt al het werk uit handen, maar je maakt altijd je eigen keuzes.

Daarnaast zijn er verschillende gunstige financiële regelingen, duurzaamheidsleningen tegen uiterst aantrekkelijke voorwaarden en subsidies beschikbaar. Dat maakt het extra interessant om in actie te komen. Ook daarvoor bent u bij het Agem Energieloket aan het juiste adres.

Contact

Het Agem Energieloket is bereikbaar via tel. 0314 820 360 of per mail: info@verduursaamenergieloket.nl

Voor meer informatie raadpleeg: www.agemenergieloket.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *