Ajax voor 25e keer op Marveldtoernooi

Ajax voor 25e keer op Marveldtoernooi

Op 2, 3 en 4 juni is het voor de voetballiefhebber weer genieten op sportpark Den Elshof. De 33e editie van het Internationaal Marveldtoernooi staat dan op de kalender. Voor Ajax een bijzondere uitgave dit keer, want zij reizen voor de 25e keer naar Groenlo af. Toernooi-voorzitter Marco Frank is trots op de deze mijlpaal: “Ajax heeft veel aantrekkingskracht. Iedere keer zijn we weer verheugd dat ze er bij zijn.” Met een aantal quotes van Marco Frank, statistieken en foto’s blikken we terug op de afgelopen 25 jaar.

Dat Ajax ieder jaar weer komt, is niet vanzelfsprekend. Marco: “We doen altijd op tijd de uitnodiging de deur uit. En vooral de laatste jaren laat het even op zich wachten voordat de bevestiging komt. Vergeet niet dat Ajax enorm veel verzoeken krijgt. In de tijd van Hans Bijvank, jarenlang wedstrijdsecretaris en erelid van Ajax, was het vaak snel geregeld. Later vonden er wisselingen plaats in de organisatie van de jeugdopleiding en dan duurde het vaak wat langer.”

Ontwikkeling van talent

Kenmerkend voor Ajax vindt Marco dat ze de lat op voetbalgebied altijd hoog hebben liggen. “De focus ligt continue op ontwikkeling van talent. Ajax is heel herkenbaar. Ze komen niet voor de gezelligheid naar Groenlo, willen presteren en laten zich niet afleiden door allerlei randzaken. De belasting van spelers is wel een terugkerend issue. Veel jongens spelen ook in het nationale jeugdteam, soms nog een paar dagen voor het Marveldtoernooi.” Ajax werd vier keer winnaar. Samen met Bayer 04 Leverkusen zijn ze recordhouder.

Sterke selectie

De eerste keer dat Ajax zich in Groenlo vertoont, is in 1996. Ze worden zesde. Dat is toch wat teleurstellend en  ze beloven het jaar erop met een sterkere ploeg terug te komen. Marco: “Dat eerste jaar gingen de tweede jaars C naar een toernooi in Italië en kwamen ze naar Groenlo met hun 1e jaars C-spelers en wat 2e jaars D. Daar is ons toernooi toch te sterk voor. Als je wilt spelen om de titel, zeker de laatste jaren, moet je met de sterkst mogelijke selectie komen.”

Ook rondom het toernooi is Ajax op verschillende manieren zichtbaar. Onder aanvoering van Willie Hubers van de Supporters Vereniging Ajax Oost uit Didam werden jarenlang spelactiviteiten georganiseerd. En David Endt, voormalig perschef en teammanager van het eerste elftal, verzorgde een lezing tijdens de sponsoravond.  Jarenlang is Herman Pinkster een bekend gezicht als elftalleider van het team. Ook hielpen ze mee om Ajax Cape Town uit Zuid-Afrika naar Groenlo te krijgen.

Deelnemende Teams 2023

Grol
Barcelona
PSV
FC Twente / Heracles
Anderlecht
Bayer 04 Leverkusen
Palmeiras
Feyenoord
Manchester United
Ajax
Fenerbahçe
Red Bull Bragantino

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *