Alferink Installatietechniek

Alferink Installatietechniek: een professioneel en maatschappelijk verantwoord werkgever

Alferink installatietechniek werkt vanuit het steeds duurzamer wordende kantoor in Groenlo  voor haar klanten in de regio.

“Wij zijn gespecialiseerd in vier vakgebieden,” zegt directeur Laurens Grashof. ,,Zorg en wonen, bedrijfshuisvesting, sport, cultuur & recreatie en onderwijs. We doen naast nieuwbouw ook renovatie en houden graag een goede relatie met onze klanten voor 24/7 service en onderhoud. Wij zijn een middelgrote onderneming die zich qua professionaliteit durft te meten met grote ondernemingen.”

Die professionaliteit blijkt uit de certificaten en erkenningen die Alferink behaald heeft, de processen die beschreven zijn en de cloudomgevingen voor zowel werknemers als klanten. Werknemers vinden daar niet alleen alle informatie, werkprocessen, richtlijnen, procedures, werkbriefjes en declaratieformulieren, maar ook een webshop waar ze werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen bestellen. Ook zijn er toolboxen waarin bijvoorbeeld staat hoe je moet tillen, wat je moet doen bij pech onderweg en veiligheidsinstructies. Klanten hebben er de beschikking over een digitaal gebouwdossier, het complete overzicht van alle installaties, alle werkbriefjes en inspectierapporten.

Een werkgever die om je veiligheid en fitheid geeft

“We stimuleren onze medewerkers graag om fit te blijven,” vertelt Grashof. ,,Iedere medewerker die bij een vereniging of sportschool aan zijn conditie werkt, kan elk jaar € 100,- als tegemoetkoming in de kosten declareren. Voor wie liever individueel gaat fietsen of hardlopen is er Alferink hardloop- of fietskleding. Zit je bij een vereniging dan ondersteunen we die op verzoek ook graag door kledingsponsoring of een reclamebord of zo.”
Ook aan veiligheid besteedt Alferink aandacht: ,,Veiligheid is belangrijk voor onze mensen, iedereen moet ’s avonds weer gezond thuis komen. Daarom staan er toolboxen in de persoonlijke cloudomgeving van onze medewerkers en stellen we persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.”

Een koploper in duurzaamheid

Tien jaar geleden hebben wij een plan opgesteld om onze CO2 uitstoot te verminderen,” vertelt Grashof. ,,25% van onze autokilometers wordt nu volledig elektrisch gereden op zonnestroom die we zelf opwekken. Hiermee besparen we € 16.000 per jaar in vergelijking met dieselauto’s. Ons gebouw is geïsoleerd en dit jaar gaan alle gasgestookte ketels weg, waardoor we met het pand geen CO2 meer uitstuiten. Nu zijn we al CO2 negatief. Er is eigenlijk geen reden níet te verduurzamen. Onlangs adviseerden we nog een klant over duurzaamheidsmaatregelen. Die bespaart nu € 80.000 op basis van ons voorstel.”

Projecten

Wie bij Alferink werkt, werkt aan mooie projecten in de regio. Nieuwbouwprojecten als Museum Arnhem, Wila in Lochem, het Citadelcollege in Lent en Het Woolde in Hengelo, maar ook ook renovatieprojecten zoals nu bij het Graafschap College in Doetinchem. De gemeenschappelijke factor: het zijn aansprekende en uitdagende projecten met mooie installaties voor betrouwbare opdrachtgevers.
,,Onze serviceafdeling pakt de nazorg, het onderhoud en het beheer daarna op, waarbij het vooral gaat om goed in te spelen op de wensen van de opdrachtgever,” licht Grashof toe.

Een maatschappelijk verantwoorde onderneming

“Natuurlijk zijn we een commercieel bedrijf,” zegt Grashof. ,,Maar in het leven draait het om meer dan alleen centen. Wij ondersteunen daarom ook initiatieven van maatschappelijke organisaties, zoals bijvoorbeeld De Nijestichting, Duchenne heroes en het Nationaal Park de Hoge Veluwe.”

Werken, leren en stages

“Een goede installateur heeft zélf alle kennis in huis en geeft mensen ruimte om zich te ontwikkelen, daarom vinden we opleiden erg belangrijk,” vertelt Grashof. ,,Elke tien weken kijken we hoe het staat met de opleidingen van medewerkers en of er binnen het bedrijf behoefte is aan kennis in de diepte of in de breedte. Medewerkers kunnen ook zelf aangeven wanneer ze zich in een bepaalde richting willen ontwikkelen. De een doet graag storingen, de ander wil op termijn leiding geven. Wij zorgen voor de juiste opleidingen en begeleiding. Aangezien Alferink een erkend leerbedrijf is, kan je ook je werken en leren opleiding bij ons volgen of stage lopen.”

Vacatures

Wij hebben ruimte voor enthousiaste mensen met passie voor techniek. Van leerlingen uit het praktijkonderwijs tot aan regeltechnici en projectleiders.
Als je bij ons komt werken, weet je je verzekerd van mooi werk waar je ruimte krijgt om jezelf te zijn en te doen waar je goed in bent, zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je wordt onderdeel van team Alferink met korte lijntjes, leuke collega’s en een informele sfeer, zoals het in een familiebedrijf hoort te zijn. Binnen ons team wordt  hard gewerkt maar is er ook tijd voor ontspanning op vrijmibo’s, BBQ’s en stamppotbuffetten die regelmatig georganiseerd worden. ,,Gezelligheid met collega’s die elkaar niet dagelijks zien, is van groot belang, niet voor niets hebben we daarvoor geen kantine maar een werkcafé,” vertelt Grashof. ,,Bij Alferink werken we hard en professioneel, maar we vinden het sociale en maatschappelijke ook belangrijk. Spreekt je dit aan, kijk dan op www.alferink.nl of volg onze social media kanalen.”

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *