Alles kan en (bijna) alles mag bij cultmusical Rocky Horror Show

De Rocky Horror Show is een spektakelstuk dat overweldigt, de zaal bij de strot pakt en iedereen meesleurt in een bizar muzikaal avontuur. Deze uitzinnige musical is vrijdag 22 oktober te zien bij Amphion Cultuurbedrijf. Hoofdrolspeler Sven Ratzke: “De Rocky Horror show is heerlijk over-the-top, maar er zit wel een scherp randje aan.”

De argeloze bezoeker van de Rocky Horror Show zal zich in eerste instantie wellicht afvragen in welke gekte hij is beland. En dat is nu juist de bedoeling. Performer en entertainer Ratzke vertolkt de rol van de waanzinnige wetenschapper Dr. Fran-N-Furter; een verleidelijke, duivelse gedaante op plateauzolen die volop experimenten uitvoert. “Je moet de voorstelling zien om het te geloven. Je kijkt je ogen uit. Juist de maffe, bizarre en fantasierijke aspecten maken deze voorstelling zo anders dan andere. Waar je ook komt, van de Verenigde Staten tot Australië, is de Rocky Horror Show een klassieker.”

Sven Ratzke is al vanaf zijn twaalfde fan van de show, die hij eerder als rockopera dan musical omschrijft. “Toen ik werd benaderd was mijn voorwaarde dat ik ook betrokken zou worden bij de vertolking van deze rol. Ik wil meepraten, meedenken, mijn eigen bagage meenemen. Met respect uiteraard voor het oorspronkelijke script.” De Rocky Horror Show, zegt Ratzke, is anno 2021 actueel theater. Wat hem betreft kan Nederland wel weer een stevige snuf jaren ‘60 en ‘70 gebruiken. Dat laatste decennium – het hoogtepunt van de seksuele revolutie – staat in schril contrast met de huidige ‘verpreutsing’ van de natie. “Bovendien komen we langzaam uit anderhalf jaar lockdown waarin we elkaar niet mochten aanraken. De rode draad is vrijheid. Vrijheid voor jezelf en vrijheid voor de ander.

Het verhaal

In de krankzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een krankzinnig avontuur waarin ijzersterke zang, bizarre personages, seksuele escapades en hilarische scènes elkaar in razend tempo afwisselen.

Publieksparticipatie

De met vijf Tony Awards genomineerde show is een hysterische parodie op de klassieke sciencefiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek. De cast zorgt ervoor dat je op het juiste moment op het puntje van je stoel zit om ‘mee’ te doen aan de voorstelling. Een deel van het publiek komt uitgedost in de kleding van zijn favoriete personages, kent de teksten letterlijk en brult de liedjes mee. Alles mag, maar niks moet. Heb je carnaval te lang moeten missen, heb je zin in een doldwaze avond uit met vrienden, neem je jezelf niet al te serieus en wil je een avond ongeremd lol maken? Laat je dan meeslepen door deze rock-‘n-roll rollercoaster!

De Rocky Horror Show is vrijdag 22 oktober om 20:00 uur te zien bij Amphion Theater in de Rabobank Zaal aan Hofstraat 159. Kijk voor meer informatie, ‘survivaltips’ en tickets op amphion.nl/rockyhorrorshow

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ voor een verzameling van alle columns!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *