Amphion Cultuurbedrijf – Agendaoverzicht

van wo 20 t/m zo 31 okt 2021

AMPHION CULTUURBEDRIJF | amphion.nl

za 30 & zo 31 okt
AMPHION OPEN(T)
Op 30 en 31 oktober organiseert Amphion Cultuurbedrijf een feestelijk weekend met als thema: Amphion Open(t). Voor het eerst sinds de fusie zijn alle activiteiten volledig opgestart. Extra reden om uit te pakken is dat de gevel van het theater na tien jaar volledig hersteld is. Amphion Open(t) haar deuren voor iedereen die het cultuurbedrijf wil (her)ontdekken.

Op zaterdag 30 oktober is de middag van 13.00 uur tot 17.00 uur gevuld met mini-optredens, creatieve workshops en cursussen, infostands, rondleidingen en tentoonstellingen van Lang Leve Kunst in het theater op Hofstraat 159. Bezoekers kunnen bij de stands informatie ophalen over muziek-, musical-, dans- en theaterlessen en over fysieke instrumenten. Ook is er de mogelijkheid om in te schrijven voor proeflessen. Ieder heel uur start een rondleiding. In de Seesing Flex Zaal zijn diverse popbandjes en jamsessies te zien en is een Big Band workshop te volgen. Op zaterdagavond is het programma voor genodigden. Zondagochtend staat in het teken van de allerkleinste bezoekers met twee poppenkastvoorstellingen door het Land van Jan Klaassen. Op zondag krijgen Vrienden van Amphion een feestelijke middag- en avond aangeboden met een exclusieve kijk op het nieuwe seizoen.

AMPHION THEATER | amphion.nl/theater

wo 20 okt
TON KAS
Best of…

20:00 uur | cabaret | Rabobank Zaal | € 24 incl drankje
Ton Kas grapt voor de sterke maag. Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat…

vr 22 okt
ROCKY HORROR SHOW
Met Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker e.a.
20:00 uur | musical | Rabobank Zaal | € 39,50 incl drankje
De meest waanzinnige rock-musical waarbij alles weer een keer mag! De Rocky Horror Show is wereldwijd een fenomeen en een absolute must-see. Een avond vol onweerstaanbare rockmuziek waarbij stilzitten lastig is. De stormachtige avond ontaardt in een krankzinnig avontuur waarin ijzersterke zang, bizarre personages, seksuele escapades en briljant komische timing elkaar in razend tempo afwisselen.

za 23 okt
Muziek Meeting Achterhoek
Dag van de Achterhoekse Popmuziek
12:00 uur | muziekevent | Gruitpoortzaal | € 0
De Nieuwe Oost Pop, DRU Poppodium, Amphion Cultuurbedrijf, JC en de Dag van de Achterhoekse Popmuziek organiseren de Muziek Meeting Achterhoek. Een gratis te bezoeken dag voor iedereen die zich regelmatig met muziek bezig houdt: van producers tot hiphopartiesten, boekers, managers, podcasters, technici, programmeurs en podia, en alle stijlen worden vertegenwoordigd: van rap tot house, classic rock en pop. Gedurende de dag kunnen deelnemers genieten van verschillende paneldiscussies, masterclasses en een afsluitende netwerkborrel.

za 23 okt
JOHAN DERKSEN PRESENTEERT:
The Sound of The Blues & Americana
20:00 uur | theaterconcert | Rabobank zaal | € 28,50 incl drankje
Televisie orakel Johan Derksen komt, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’. Hierin wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen een Amerikaanse artiest naar Nederland: Malford Milligan uit Austin.

za 23 oktober
PIEPSCHUIM
Baat het niet dan schaadt het niet
20:30 uur | cabaret, muziektheater | Seesing Flex Zaal | € 18 incl drankje

Piepschuim speelt het glas weer halfvol. Nu er weer iets te beleven valt in de theaters, gaan we dat leven vieren ook! Roerige tijden vragen immers om een onstuimige en opbeurende voorstelling. Laat jezelf vollopen met energie en lach de opgekropte spanning uit je lijf.
Baat het niet dan schaadt het niet maakt onderdeel uit van Avonturenserie B: 4 voortstellingen voor € 50

zo 24 okt
Het Gelders Trouwevent
12:00 uur | event | Seesing Flex Zaal | € 8 incl drankje
Trouwplannen? Kom dan naar Het Gelders Trouwevent! Laat je inspireren en adviseren door diverse leveranciers uit de trouwbranche en proef alvast de sfeer van jullie voorgenomen huwelijk. Bekijk deze middag een spectaculaire bruidsmodeshow en laat je verrassen door de nieuwste trouwjurken en trouwpakken van de mooiste merken uit de collectie 2022.

do 28 okt
LICHTER DAN IK
Van de makers van De tolk van Java
20:00 uur | toneel | Rabobank Zaal | € 27,50 incl drankje

Twee jaar geleden waren de reacties van zowel pers als bezoekers op de voorstelling De tolk van Java overweldigend. Dezelfde makers brengen opnieuw een voorstelling waarin de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing centraal staat. Lichter dan ik, geschreven door Dido Michielsen, is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest.

vr 29 okt
ANNE NEUTEBOOM
Effe niet met je mening
20:30 uur | cabaret | Seesing Flex Zaal | € 18,50 incl drankje

Omdat het tijd wordt dat iedereen z’n dikke mening een keer lekker voor zich houdt. In het bijzonder die Neuteboom, die er al sinds 2015 kwistig mee loopt te strooien. Oké, ze won er Cameretten mee. Oké, ze werd ermee genomineerd voor Neerlands Hoop. Ja, ze kreeg lovende recensies in de kranten. En oké, ze kwam ermee op tv en Netflix. Maar nu is het echt afgelopen met die verbale incontinentie de hele tijd. Het is genoeg geweest. Effe niet meer met die mening. Toch?

zo 31 okt
JAN KLAASSEN KOMT OP VISITE
Poppenkastvoorstelling (3+)

9:30 en 11:00 uur | jeugd/familie | Seesing Flex Zaal | € 1,50
Jan Klaassen beleeft samen met Katrijn een vrolijk avontuur. Er is een mysterie dat moet worden opgelost en Jan Klaassen is daarvoor de aangewezen figuur. Samen met de kinderen bedenken ze een slimme list om alles tot een goed einde te brengen. Aan het eind van de voorstelling zijn de kinderen echte helden waar Jan Klaassen en Katrijn trots op zijn.

AMPHION FILM | amphion.nl/film

vanaf do 21 okt
DRIJFZAND
regie Margot Schaap

drama | Gruitpoortzaal
Suze (Hanna van Vliet) verlaat haar overzichtelijke leven op Texel om voor haar moeder in het drukke Amsterdam te gaan zorgen. Deze stad en de relatie met haar moeder zetten haar op scherp. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder en die van haar gezin staat ze voor een emotionele keuze.

wo 27 okt
Cliff Richard – The Great 80 Tour
LIVE vanuit The Royal Albert Hall in Londen
concertregistratie | Gruitpoortzaal
In 2018 werd Sir Cliff Richard vergezeld door 100.000 fans in bioscopen wereldwijd om zijn 60 jarig jubileum in de muziekindustrie te vieren. Hij nodigt iedereen opnieuw uit om deel uit te maken van het meest fantastische bioscoopfeest van het jaar. The Great 80 Tour wordt via een LIVE-verbinding vanuit The Royal Albert Hall in Londen direct en LIVE vertoond op het grote doek. Cliff Richard’s speelt een selectie van zijn grootste hits.


vanaf do 28 okt
Riders of Justice
drama | Gruitpoortzaal

Beroepsmilitair Markus moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten.

AMPHION CURSUSSEN | amphioncursussen.nl

vanaf do 28 okt
Ontwerp je eigen tuin
ontwerpen | Hofstraat 2 – Lokaal 1.1
Wil je graag je tuin ontwerpen of veranderen? Deze cursus van Marleen Malais brengt je daarvoor op ideeën en geeft inzicht in je eigen smaak en de mogelijkheden in jouw tuin. De werking van vorm, kleur, zichtlijnen en ruimten wordt je duidelijk en stap voor stap kom je tot een persoonlijk tuinontwerp. Geschikt voor iedereen met een tuin of tuintje en de wil om daar iets moois van te maken. Je krijgt veel informatie, maar bent ook praktisch bezig. Ook krijg je soms opdrachten voor thuis mee. Tijdens de cursus wordt stilgestaan bij het nut van groene tuinen, die wat extra’s te bieden hebben voor vogels, insecten en andere dieren.

28 t/m 23 okt
Expositie Beeldhouwerscollectief Doetinchem
beeldend | Dorpskerk Vorden

Maandag 18 oktober is de opening van de nieuwe expositie van het Beeldhouwerscollectief Doetinchem in de dorpskerk van Vorden. Leden van de het collectief zijn aanwezig voor het geven van informatie en demonstraties. De expositie is van maandag 18 tot en met zaterdag 23 oktober dagelijks gratis te bekijken tussen 11:00 en 16:45 uur. Interesse om zelf beelden van hout te maken? Beeldhouwerscollectief Doetinchem werkt samen met Amphion Kunstschool en is elke donderdag en vrijdag actief bij de locatie van Laborijn (Terborseweg 106) in Doetinchem.

Praktische informatie

Openingstijden informatiebalie: ma t/m vr 9:00 uur tot 20:30 uur, za en zo 13:00 – 20:30 uur
Telefoonnummer 0314 – 37 60 00 van 10:00 tot 14.00 uur
Online reserveren: www.amphion.nl
Locaties: Bizetlaan 1, Hofstraat 2, Hofstraat 159 Doetinchem


Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *