Amphion Cultuurbedrijf – Agendaoverzicht

van wo 17 nov t/m zo 28 nov

wo 17 nov
The Fortunate Sons (USA)
A tribute to Creedence Clearwater Revival
20:00 uur | cabaret | Rabobank Zaal | € 31,- incl drankje

Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Have You Ever Seen The Rain’ en ‘Down On The Corner’. De Amerikaanse band The Fortunate Sons uit Chicago zet in Amphion een zeer authentiek, bijna niet van echt te onderscheiden eerbetoon neer aan het legendarische Creedence Clearwater Revival.

wo 17 nov
Jasper van der Veen
Het dreigt volslagen goed te komen
20:30 uur | Seesing Flex Zaal | € 18,- incl drankje

Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

do 18 nov
Margriet Bolding
Familie te Koop
20:30 uur | Seesing Flex Zaal | € 17,50 incl drankje

Waarom je hele leven aan dezelfde familie vastzitten? Verkoop ze en kijk of er misschien nog wat leukers in de aanbieding is. Er staat vast nog wel een fijne Brabantse familie op familieplaats.nl. Eindelijk die bourgondische moeder met die hartelijke lach waar je altijd van gedroomd hebt. En koop dan gelijk ook een broer met oprechte interesse. En neem vanavond dat ene familielid waar je vanaf wilt gewoon eens mee naar deze voorstelling. Ruilen mag altijd.

za 20 nov
Oost-Gelders Symfonie Orkest
Tripelconcert met het Trio d’Encore
20:00 uur | Bizetzaal | € 20,- incl drankje

Het Oost-Gelders Symfonie Orkest (OGSO) geeft een concert, gewijd aan Beethoven, met medewerking van het Trio d’Encore. Het orkest opent met de ouverture Coriolan uit 1807. Deze ouverture is de muzikale vertolking van schrijver Heinrich Joseph von Collins tragedie over de oude Romeinse leider Gaius Marcius Coriolanus. Vervolgens begeleidt het orkest het Trio d’Encore in het Tripelconcert uit 1803.

wo 24 nov
Johnny Cash Roadshow
Is Johnny Cash still alive?
20:00 uur | Rabobank Zaal | € 29,50 incl drankje

Johnny Cash komt op een unieke manier tot leven in de Johnny Cash Roadshow. Clive John, die ook uiterlijk een grote gelijkenis toont met de countrylegende, is namelijk Johnny Cash. Hij lijkt op Cash en klinkt als Cash. Samen met June Carter Cash is het een authentiek gebeuren! Naast boeiende anekdotes over zijn leven en muziekcarrière van Johnny Cash tussen 1950 tot 2002, komen in deze ode aan de countrylegende uiteraard alle bekende hits van The Man in Black voorbij.

wo 24 nov
Steven Brunswijk
Wat een man kan, kan ik ook
20:30 uur | Seesing Flex Zaal | € 17,50 incl drankje

Steven Brunswijk: “Sinds het begin van de mensheid wordt het vrouwelijk geslacht als ‘zwakker’ gezien. Maar niets is minder waar! Ik heb geleerd van verschillende powervrouwen in mijn leven zoals mijn moeder en mijn vrouw. Een vrouw kan heel veel dingen ook veel beter dan een man. MAAR NIET ALLES! En daar wringt ook gelijk de schoen. Die eeuwige discussies over het autorijden en het kunnen multitasken.”

do 25 nov
Rundfunk
Todesangstschrei
20:00 uur | Rabobank Zaal | € 24,50 incl drankje

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD. Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

do 25 nov
Peter van Ewijk
Contact (reprise)
20:30 uur | Seesing Flex Zaal | € 17,50 incl drankje
In 1977 werden drie opvallende dingen gelanceerd: de twee Voyager-satellieten en Peter van Ewijk. Aan boord van de Voyagers bevonden zich twee identieke gouden platen met daarop het tinderprofiel van de aarde. 90 minuten muziek, 115 foto’s en groetjes in 56 verschillende talen als een soort vriendschapsverzoek voor buitenaardse wezens. Contact vertelt niet alleen het fascinerende en vaak hilarische verhaal van de Voyagers en de gouden plaat, maar gaat ook over het intense verlangen om iemand te vinden, ergens in de duisternis, tussen de sterren.

vr 26 nov
Stones vs The Beatles
Het verhaal, de hits en de vete
20:00 uur | Rabobank Zaal | € 29,50 incl drankje
Je was in de jaren 60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. Ondanks dat beide bands lange tijd een goede verstandhouding hadden, probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen, waardoor het beste in hen naar boven kwam. In The Stones vs The Beatles Battle komt deze ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. De muziekvete die in de jaren 60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd in het theater: ben jij voor de The Stones of voor The Beatles?

za 27 nov
Sinatra – Under His Skin
Jim Bakkum & Sergio Vyent
20:00 uur | Rabobank Zaal | € 31,- incl drankje
De grootste hits van Frank Sinatra, die kent iedereen: Come Fly With Me, My Way en Fly Me To The Moon zijn nummers die in ons collectief geheugen gegrift staan. The Voice is vooral bekend door zijn muziek en succesvolle filmcarrière terwijl hij meer was dan alleen zanger en acteur. De verhalen, fabels en mythes over het verdere leven van Sinatra zijn velen dan ook onbekend. In Sinatra – Under His Skin worden niet alleen de grootste hits opgevoerd door Jim Bakkum en de Dutch Concert Big Band maar ook de schandalen en geheimen van Ol’ Blue Eyes kunnen niet ontbreken en worden gebracht door Sergio Vyent.

AMPHION FILM | amphion.nl/film


17 t/m 28 nov
IDFA Extended
documentaires | Gruitpoortzaal

Het grootste documentairefilmfestival ter wereld keert terug naar de filmtheaters! Amphion neemt deel aan IDFA Extended en laat vijf bijzondere films zien die geselecteerd zijn uit het festivalprogramma. Geniet van Four Journeys, Bigger Than Us, Herr Bachmann und seine Klasse, Cow en Turn Your Body to the Sun.

AMPHION DANSSCHOOL | amphion.nl/dansschool


27 nov
Benefietvoorstelling Lèfamm
Dansend op weg naar New York
13:30 en 16:00 uur | Bizetzaal | € 6,-

Als je 36 jaar bestaat én heel graag op dansreis wilt naar New York dan moet je daar natuurlijk wel iets voor doen. De komende maanden probeert jazzdansgroep Lèfamm geld bij elkaar te verdienen om hun droomwens ter verwezenlijken. Eén van de activiteiten is een benefiet dansvoorstelling. Geniet op 27 november om 13:30 uur en 16:00 uur in de Bizetzaal (Bizetlaan 1) van spetterende optredens van de selectiegroepen van Amphion Dansschool en van de gast-dansgroepen D&JD Junior en Phoenix.

Praktische informatie

Openingstijden informatiebalie: ma t/m vr 9:00 uur tot 20:30 uur, za en zo 13:00 – 20:30 uur
Telefoonnummer 0314 – 37 60 00 van 10:00 tot 14.00 uur
Online reserveren: www.amphion.nl
Locaties: Bizetlaan 1, Hofstraat 2, Hofstraat 159 Doetinchem

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *