Foto: Mark Engelen en Studio Room

Amphion theaterprogramma 2023-2024 vanaf 17 mei in de verkoop

Op woensdag 17 mei om 10:00 uur gaat het nieuwe theaterprogramma van Amphion in de verkoop. Het nieuwe seizoen start na de zomervakantie in augustus. Het programma is nu al online te bekijken. Directeur-programmeur Charles Droste verwacht met dit programma “het beste theaterseizoen ooit”.

Er staat ons een prachtig theaterseizoen te wachten met zoals elk jaar een gevarieerd aanbod aan voorstellingen. Grote cabaretiers als Youp van ’t Hek, Philippe Geubels, Peter Pannekoek, Claudia de Breij, Najib Amhali, Pieter Derks en Tineke Schouten komen naar Doetinchem. Ook steengoede komedie-acteurs als Ilse Warringa, Plien van Bennekom, Wart Kamps en Rop Verheijen spelen samen in de oergeestige voorstelling De Ongeplukte Zusters.

Artiesten

Naast de altijd populaire cabaretiers zijn ook de popartiesten goed vertegenwoordigd. “In de Grote Zaal staan theaterconcerten van Waylon, Stef Bos, 3JS, Berget Lewis en – inmiddels uitverkocht maar nog wel een wachtlijst beschikbaar – Krezip, Racoon en Miss Montreal. De tributebands trekken elk jaar weer een grote schare fans. Houd je bijvoorbeeld van The Eagles? Voor het eerst hebben we een internationale Eagles-tribute op het programma staan: Take It To The Limit. En The Michael Jackson Tribute komt wegens succes terug met een nog betere versie,” tipt Charles. “Voor de liefhebbers van muziek en verhalen is zeker de moeite waard: Herman van Veen, Dominic Seldis en Maaike Ouboter & Eric Corton.”

Buitenlandse producties

Ook is het Amphion gelukt om voor het eerst sinds corona weer meer bijzondere buitenlandse producties naar Doetinchem krijgen. “Naturally Seven moesten we vorig jaar annuleren. We zijn zó blij dat zij alsnog komen. Deze a capella zanggroep brengt meerstemmige zang naar een ongekend niveau. Ook heel bijzonder is Yamato, een drumgroep met ruim 40 Taiko-drums. Met Whitney – Queen of the Night halen we een concertproductie van internationale allure naar het theater.”

Musicals

Aan het steeds groter wordende musicalpubliek is ook gedacht met o.a. Jesus Christ Superstar, De Hospita (Simone Kleinsma) en Mamma Mia!, in deze regio exclusief bij Amphion te zien. “Deze voorstellingen waren al eerder in de verkoop vanwege landelijke persmomenten, maar met gemiddeld vijf speeldagen per voorstelling is er nog genoeg plek! Nog twee bijzondere musicals zijn Je Ne Regrette Rien: een voorstelling over één van Frankrijks grootste artiesten Edith Piaf, en Boni: een inhoudelijke musical over het slavernijverleden van Suriname.

Introdans

Voor Introdans wordt het een speciaal seizoen: “Vanwege een grote renovatie van het Stadstheater in Arnhem is Amphion het komende jaar ‘een tweede thuis’ voor het dansgezelschap. Dat betekent dat we twee keer een première en een hele week Introdans in huis hebben: FALL en END OF SEASON. Naast Introdans hebben we meer dansgezelschappen in huis, met als traditioneel kerstballet Het Zwanenmeer van de Staatsopera Bulgarije.”

Jeugd en familie

Het Jeugd- en Familie-programma is goed gevuld. Met o.a. Gonnie en Gijsje en Bing voor de leeftijd vanaf 2 jaar, Buurman & Buurman en Boer Boris voor de kleuters en Pietje Bell, Checkpoint Theater en Mees Kees voor de iets oudere kinderen. Van Hoorne wint elk jaar prijzen met haar producties en komt dit jaar met Rapunzel én Titus en Fien. “Mijn tip voor de kids? Robin Hood van Phion & Theater Sonnevanck (6+), geschreven door Ilse Warringa. Een productie uit Oost-Nederland!”, aldus Charles.

Serieaanbod

Met een voordelige serieprijs naar een mooie selectie voorstellingen? Dit seizoen heeft Amphion weer een ruime keuze. Kies voor een van de vier Avonturenseries om je te laten verrassen door upcoming cabaretiers. De Groot Klassiek-serie bestaat uit vijf prachtige concerten van Phion en de Klein Klassiek-serie uit vier intieme concerten op de zondagmiddag. Voor de toneelliefhebbers is er een Toneelserie met vier voorstellingen met onder meer De avond is ongemak, naar de bestseller van Marieke Lucas Rijneveld. Voor de tweede keer is er een Lang Leve Theater-serie samengesteld, met nostalgische voorstellingen in een unieke setting op het podium van de Grote Zaal.

Podium van de stad

Er is ook een groot aanbod voorstellingen en evenementen dat niet door Charles is geprogrammeerd en valt onder de noemer ‘Podium van de Stad’. Podium van de Stad is een laagdrempelige culturele plek voor álle inwoners van Doetinchem en omgeving, met voorstellingen en evenementen speciaal voor en door onze regio. Denk hierbij aan de talentenjacht Amphion Open en het Nieuwscafé, maar ook voorstellingen van lokale amateurgezelschappen zoals MPG’s Shrek en het unieke concert van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen: Spotlights on West Side Story.

Verkoop

Bekijk het nieuwe aanbod op amphion.nl/theater. De reguliere verkoop start op woensdag 17 mei om 10.00 uur. De nieuwe brochure met het theaterprogramma is af te halen op de locaties van Amphion: Hofstraat 159 (Infobalie, Hofstraat 2 (Filmhuis) en Bizetlaan 1 (Muziekschool). Let op: de voorverkoop van Vrienden is al gestart, dus mogelijk zijn niet voor alle voorstellingen nog tickets beschikbaar.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *