Kort houthandel

Andere locatie, hagelnieuw pand: Houthandel Kort is verhuisd!

Een verhuizing voor het Doetinchemse bedrijf Houthandel Kort was vanwege woningbouw aan het Zaagmolenpad onvermijdelijk. En dat was wel even slikken. Maar wat zijn Vincent Anneveldt en zijn vrouw Daphne blij en trots nu ze over zijn. 

Een ruime parkeer- en laadplaats, robuuste houten spanten en de naam Houthandel Kort dat groots de voorgevel siert: het nieuwe pand is niet te missen voor wie navigeert naar de huidige locatie aan de Plakhorstweg. “We zitten hier nu een maandje”, vertelt de eigenaar van het familiebedrijf (sinds 1954) Vincent. Zijn opa startte de handel net na de oorlog. “Ik ben de derde generatie.”

Vier generaties

En dat alweer 28 jaar lang. “In al die tijd werkte we naar wat we nu hier hebben opgebouwd, toe”, aldus de ondernemer. Daphne kent het bedrijf ook van binnen en buiten. Zij doet de administratie en neemt telefoontjes aan. Samenwerken kunnen ze als de besten – ze weten niet meer beter: “Dit is wel echt een droom die uitkomt.” Ook de vierde generatie loopt inmiddels rond op de werkvloer: zoon Mika (19). Hij doet de houthandelopleiding. Daarnaast is er een vast team aan medewerkers. 

Veel verschil is er volgens het stel niet met de oude locatie. “Veel groter is het niet, maar doordat we nu twee loodsen hebben, kunnen we praktischer te werk gaan.” Ook gebeurt laden en lossen nu op het eigen buitenterrein. “Dat moest voorheen op de weg en dat zorgde nog weleens voor onveilige situaties.”

‘We zijn geen internetwinkel’

Met behulp van de beste machines in de zagerij en een grote opslag verzorgt de houthandel 90 procent van de werkzaamheden ter plekke. “Zagen, schaven, korten…”, somt Vincent op. “We leveren veel maatwerk aan de pallet-industrie, maar ook als particulier kan je terecht bij ons.” Zoek je naast hout, schroefjes of bevestigingsmateriaal voor bijvoorbeeld een tuinhuis, schutting of binnenwandje? Loop dan vooral binnen bij de shop. Je kan hier vanaf 07.00 uur ’s ochtends al terecht. “Dan zijn we er toch”, aldus het echtpaar dat klantcontact erg belangrijk vindt: face-to-face. “We zijn een klein familiebedrijf zonder internetwinkel en dat willen we ook zo houden. Op die manier blijven we flexibel in onze service, wanneer klanten advies nodig hebben.” 

Dit zijn voornamelijk vaste gezichten. “De meeste afnemers komen uit de regio. Maar er gaat deze week ook een bestelling richting Portugal.”

Contactgegevens

Kort Hout V.O,F.
Plakhorstweg 48
7008 AT Doetinchem
T: 0314-324152
E: mail@kort-hout.nl
I: www.kort-hout.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *