Angela’s wereld – 40!

Daar gaan we! Deze maand wordt ik 40 jaar. Wow, wat een leeftijd!. Ik vind 40 een krachtig getal. Ik weet nog dat mijn moeder 40 was en de scheiding met mijn vader meemaakte. Dat was een heftige tijd voor haar, mijn vader en ons als kinderen. Ik vond haar toen oud maar weet je wat ik nu denk? Ach, welnee. Mijn moeder is inmiddels 61, en nog steeds de krachtigste vrouw die ik ken.

Bijna 40 jaar en ik ben in de drukste fase van mijn leven. Naast mijn gezin, sociale leven, nieuwe baan, TV-opnames wordt ik nog steeds gevraagd voor super gave nieuwe uitdagingen en opdrachten. Dit is toch allemaal wat ik wilde? Onze 2 jongens worden steeds zelfstandiger (let op; met vlagen) en Dennis en ik krijgen daardoor meer vrijheid om quality-time in te lassen (zooo belangrijk). Langzaamaan komen nu de jaren waarin je kunt gaan oogsten wat je hebt gezaaid.

Kortom, wat betekend het nu eigenlijk 40 jaar zijn? Het zal wel mijn eigen verbeelding zijn maar nu mijn verjaardag nadert kijk ik bewuster in de spiegel en vanochtend zag ik rimpels op mijn gezicht die er niet zo lang geleden nog niet waren. Vooral de lachrimpels rond mijn mond en die horizontale brievenbussen op mijn voorhoofd. Nee, ik kan de kussenplooien niet altijd de schuld blijven geven.

Maar goed, als dat alles is? Mijn broertje Jan overleed op zijn 24e en voel me dan ook bezwaard als ik zou zeggen dat ik het erg vindt om 40 te worden en dat in goede gezondheid is tenslotte een privilege. Dat cadeau is niet voor iedereen weggegeven dus dat mijn lijf zich nu meer overgeeft aan de zwaartekracht is zo erg nog niet, want ik ben trots op mijn leeftijd. Ik ben bijna 40 en ik flik het gewoon! 😊

Zeker in deze wereld waarin de mogelijkheden oneindig lijken, is het goed te beseffen dat het gras niet groener is aan de overkant. Het gras is groen waar je het water geeft; waar je de tijd en de moeite hebt genomen een stevige bodem te maken. Niemand weet straks nog wat voor spullen je had, maar mensen onthouden wél wat voor gevoel je ze hebt gegeven. Dat is wat telt!

xx Angela

Nee, ik weet niet hoe ik me

naar m’n leeftijd moet gedragen….

Ik ben nog nooit zo oud geweest!

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ voor een verzameling van alle columns!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *