Angela's wereld

Angela’s wereld – Bewuster leven

Ik sta stil bij de lokale supermarkt en kijk verlangend naar een foto van een vrouw in een hangmat; haar ogen dicht, omringd door groen en de mooist bloeiende bloemen. Achter haar ruist de zee. De zon schijnt. Ze ligt met haar handen in haar nek, heerlijk ontspannen. ‘Live mindfully’ staat er boven. “Doe mij zo’n mindful leven!” denk ik. Met zon, zonder zorgen, in een hangmat.

“Angela, alles goed met je?” Jazeker, druk!!! Zei ik dan laag ik mijn energie, een reactie die ik vaak geef waar ik mezelf op betrap. Het antwoord zit al opgenomen in mijn automatische piloot.

Mijn jongens praten zelden over hoe hun dag verlopen is op school, sport of vriendjes, maar zodra het bedtijd is hebben ze tijd van bijpraten en willen ze alles met mij delen. Tijdens het enthousiaste, maar wat lange en gedetailleerde verhalen, ben ik met mijn aandacht allang afgedwaald naar mijn eigen agenda voor de volgende dag (mailtjes, afspraken, boodschappen voor het avondeten morgen, sportkleding wassen…)

Ik knik, glimlach en reageer op ze (“Goed bezig, leuk!”). Maar eerlijk gezegd heb ik er geen woord van gehoord hoe bijzonder hun dag was en kon ik hun blijdschap niet voelen omdat ik er niet met mijn aandacht bij was. “Mam, je luistert weer niet!”  Let op; met de nadruk ‘weer niet’! Was dan ook een flinke wake-up call.

Via een vriendin kwam ik in contact met een 8-weekse training Mindfulness. Mindfulness betekent dat je met aandacht aanwezig bent in het hier en nu, ook als je niet in een hangmat wordt omringd door de mooiste bloemen. Mindfulness is aanwezig zijn, met aandacht en alertheid. Dat wilde ik! Bewust luisteren naar mijn kinderen…. Bewuster leven!

Inmiddels heb ik de training afgerond en ontzettend veel geleerd. Iets dat ik zeker met jullie wil delen, is dat je altijd een keuze hebt! Wij zijn niet onze gedachten, leer ze te parkeren dan zie je pas echt wat er om je heen gebeurd.

Lieve lezers, het leven is zo kostbaar en veel te mooi om te blijven afdwalen en racen in de maatschappij. Als ik straks 85 ben wil ik ook terugkijken op de momenten in mijn leven waarop ik waarde, liefde en positieve energie kon toevoegen en ontvangen. Niet op de momenten dat ik aan de welbekende rat race meedeed en alle levels behaalde en er geen enkele bonuspunt voor kreeg.

xx Angela

Piekeren is net als schommelen, je bent wel bezig maar komt niet van je plaats!

leven

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ook meer columns lezen? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *