Angela’s wereld – Daten is een jungle

Ken je deze foto nog? Deze foto zegt meer dan 1000 woorden! De warme zomerse wind in onze O zo blonde haren, het 2012: Single zat ik met mijn oudste zoontje op de bank. Vrijdagavond, het weekend voor de deur, wijntje erbij, tv aan. Op dat moment belt spontaan een goeie vriendin van mij op met de vraag “of ik alweer toe was aan een date”?! Het vrijgezel zijn beviel me goed, maar stond ook wel weer open om te daten.

Gelijktijdig bleek haar vriend dezelfde vraag te stellen aan zijn single vriend, waardoor er niet veel later een WhatsApp berichtje op mijn telefoon binnenkwam.

“Hoi Angela, ken je me nog?“ Ik zal jullie alle verdere details besparen, maar na 9 jaar zijn we nog steeds samen.

In mijn directe omgeving merk ik dat daten niet eenvoudig is. Ik volg het al een tijdje en liefde vinden is tegenwoordig te vergelijken met de zoektocht naar een seksshop in een christelijk dorp. Daten is een jungle en lijkt complexer dan ooit. 

En waarom is dat? Kunnen we niet gewoon een leuke man of vrouw tegenkomen, verliefd worden en gelukkig zijn voor de rest van ons leven? Het daten zelf is niet verandert, het is hoe wij er tegen aankijken en vooral hoe we alles, misschien teveel, overdenken.

Als we kijken naar de Tinder App. We swipen ons een ongeluk. Het lijkt meer op een ordinaire vleeskeuring, waarbij we alleen maar naar het uiterlijk kijken en niet meer naar de persoon achter de foto. Kortom, jouw keuze wordt bepaald door één foto. Of we swipen naar links of we swipen naar rechts. Wat ook opvalt, is dat er keuze genoeg is. Dus er zijn genoeg vissen in de zee. Er is altijd wel iemand die knapper, rijker, slimmer of leuker is, dus waarom zou je eigenlijk settelen en stoppen met je zoektocht?

In mijn ogen is social media absoluut heel handig voor veel dingen, maar killing voor je liefdesleven. Alleen de ‘perfecte koppel plaatjes’ worden gedeeld, waardoor er een vertekend beeld wordt afgegeven. Zo raar is dat ook niet, aangezien het vroeger al begon door het beeld dat Disney ons gaf met de prins en prinses… en ze leefde nog lang en gelukkig.  

Waar is de tijd gebleven waarbij je verliefd wordt zonder dat je iemand zijn visuele visitekaartje hebt gezien. Waarbij je open-minded kijkt naar de binnenkant van een persoon in plaats van je laten beïnvloeden door het aantal volgers of likes.

daten

xx Angela

Liefde in de moderne wereld: Ik like hem ook in het echt

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *