Angela's wereld

Angela’s wereld – Vinted-val

“Fabienne Chapot Glitter Broek – maat 38 – nooit gedragen – 39 euro”. Woorden die mijn hartje sneller doen kloppen. Klik, scroll en kopen! Het is 23.25 uur en ik lig al ruim een uur in bed te shoppen op Vinted. Een app vol tweedehandsspullen om te verkopen en te kopen. Mijn ogen voelen zwaar aan en ben doodmoe. Nog geen zes seconden later verdwijnt er 39 euro uit mijn Vinted-portemonnee. “YES!! Weer een koopje gedaan”, euforisch val ik vervolgens als een blok in slaap.

Oef! De wekker gaat en na 4 keer snoozen maakt Levi mij wakker. Op dat moment besef ik dat ik wéér in de Vinted-val ben getrapt. Een knalpaarse glitter broek, met honderd pailletten. Waarom had ik dat ook alweer nodig?

Ik met mijn koopimpulsen op Vinted ’s avonds laat, wat is dat toch? Bestaat er zoiets als een Vinted-verslaving, gevoed door een enorme FOMO (fear of missing out)? Want o wee, er zou zomaar iemand anders met deze knalpaarse glitter broek kunnen gaan lopen.

Wat ooit onschuldig startte met te kleine kinderkleding verkopen, is uitgemond in een kledingkast vol satijnachtige kimono’s, te bonte avondjurken en teveel glitter rokjes.

Ik ben groot fan van vintage spullen, of eigenlijk spullen met een verleden én dus eigen verhaal. Mijn oma had een eigen kringloopwinkel in Bocholt en de liefde voor ‘’ik geef spullen een tweede kans’’ heb ik overduidelijk van haar meegekregen. Toch kan ik makkelijk € 85 uitgeven aan een spierwit shirt  voor mijn snelgroeiende puber thuis. Iets met een moederkronkel! 

Zie je mij morgens gapend op het schoolplein staan met wallen onder de ogen of in een (tussen ons gezegd ) te kleine knalpaarse broek van Fabienne Chapot. Vel geen oordeel, het is de schuld van Vinted en mijn denkwijze ‘’ik geef spullen een tweede kans’’.

xx Angela

Het kan niet fout gaan,
hooguit anders dan verwacht!

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *