Angela’s wereld – Er wordt contact gelegd met mijn onderbewuste

Angela's wereld

Vol zelfvertrouwen schudt hij mij de hand; “Ik kan je van je angst afhelpen, Angela!”
Hypnotherapie: Mijn idee over hypnose is dat we de controle verliezen en onszelf voor gek zetten op een podium. Het tegendeel is bewezen.

Ik kamp al menig jaar met een angststoornis, het gevolg van een traumatische ervaring in 2014. Ik trof mijn moeder in onze badkamer aan met een hersenbloeding en in de 72 uur die daarop volgde heb ik momenten meegemaakt waarbij ik een angst voor hoesten en verslikken heb ontwikkeld.

Ik ga het gesprek met de hypnotherapeut aan. In het kort: door in een diepe trance te gaan, kom je bij je onderbewuste en kun je situaties ‘overschrijven’ zodat de lading verdwijnt. Samen bekijken we of we een klik hebben en ik opensta voor hypnose. Hij laat me een simpele test doen. Ik lijk er inderdaad open voor te staan en voel me op mijn gemak bij hem, dus ik wil het proberen.

Ik besluit een vervolgafspraak te maken en kort daarna ga ik in hypnose. Ik ervaar het als een heel diepe meditatie. Ik ben compleet ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik voel enorme rust en alles wat hij zegt, hoor ik duidelijk en ik kan ook gewoon nadenken en antwoorden. Er wordt contact gelegd met mijn onderbewuste, de plek waar het probleem zit! Angst is immers een onbewuste reactie. Na een intensieve sessie krijg ik huiswerk mee en leer ik zelfhypnose.

Even later zit ik weer in de auto en kan ik niet anders dan aan Theaterhocuspocus Rasta Rostelli denken en moet ik even gniffelen. Ik vind het spannend, maar ook erg interessant dus ik ga ermee door.

Mijn herinnering is herschreven. Deze methode heeft bij mij gewerkt zonder enig risico om tokkend als een kip de deur uit te lopen. Want dat gebeurd alleen in de shows van Rasti Rostelli.

xx Angela

Als je aarzelt,
groeit je angst.
Als je waagt,
groeit je moed.

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *