Angela's wereld

Angela’s wereld – Gebruik je verstand!

We herinneren ons vast wel de aansteker die het hoofd van Ajax voetballer Davy Klaassen raakte tijdens het duel met Feyenoord in april. Hét moment dat bij ons op de bank zorgde voor een licht ontvlambare situatie.

Ik ben opgegroeid zonder voetbal! Er is een ronde bal en er rennen 22 mannen achteraan. Dat is zo ongeveer alles wat ik weet van voetbal. Oh en ze hebben hoog aanzien, de mannen die een lekker balletje kunnen trappen. Ik had nul verstand van voetbal tot dat ik moeder werd van 2 jongens.

Vanaf het moment dat Collin 4 jaar werd (Levi zelfs al met 3 jaar) wilden ze op voetbal. Ik schoot alleen al in de vlekken bij het idee van twee keer per week trainen en elk weekend voor dag en dauw en in weer en wind langs een of andere lijn staan, om toe te zien hoe groepjes van zes kleine guppy’s met 17-3 worden afgedroogd.

Maar goed, Collin is inmiddels 13 en Levi bijna 9 jaar en heb ontelbare wedstrijden meegemaakt. En ja, in weer en wind sta ik mijn boys bij! De uitslag kon me weliswaar niet altijd wat schelen, maar wel het plezier in de ogen van de jochies. De gebaartjes naar elkaar, de maniertjes, de gefrustreerde vuistjes bij een mislukte actie en het enorme gejuich (Siuuu) bij een goal!

Ondanks mijn verweer tegen voetbal ben ik een oprechte lijnschreeuwer geworden. ‘’Deze is voor jou, Collin!’’, ‘’Niet door het midden, Levi!’’. Vizier op oneindig en ga er helemaal in op!  Ik blijk dus de voetbalmoeder te zijn geworden die, tijdens de aanval, denkt dat ze de nieuwe Messi in huis heeft! Halleluja, daar scoort mijn pensioenvoorziening!!

Er is geen handboek hoe te supporten. Sta er voor je club of favoriete speler in weer en wind, uitbundig of stil, maar gebruik te allen tijde jouw verstand!

xx Angela

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *