Angela's wereld

Angela’s wereld – ‘Hardcore’ loslaten

Weten jullie het nog, de eerste schooldag van je kind op de basisschool? De spanning, de opwinding, het traantje dat je weg moest pinken… Je knippert een paar keer met je ogen en je kleine kroost gaat alweer naar de brugklas! Een spannende nieuwe tijd met heel veel veranderingen: nieuwe vrienden, nieuwe vakken, verschillende docenten, toetsen en meer (lees; veel meer) huiswerk.

De overgang van de basisschool (om de hoek) naar de middelbare school (let op: 12 km verderop) is voor mij ‘hardcore’ loslaten. Collin gaat de wijde wereld in en ik zie alleen maar beren op de weg. Bij het zien vraag ik mij af waar die veel te grote rugtas naartoe gaat met mijn kind ervoor, op die o zo grote fiets en denk aan al die gevaarlijke kruispunten onderweg.

De grootste stap naar de middelbare school is de sociaal emotionele stap. De bedoeling is dat de leerlingen het zelf allemaal moeten ondervinden en nee, zoiets gaat niet zonder fouten, ongelukjes, of slechte cijfers. Tijdens het oudergesprek kregen we het volgende motto voor het komende jaar mee: ‘liefdevolle verwaarlozing’. Nou, mij leek dat zo moeilijk niet. ‘Liefdevol’: check. ‘Verwaarlozing’: iets minder. Ik was simpelweg nog niet zover.  

Analoge schoolagenda?! Nu wordt er blind gestaard op Magister, wat in mijn ogen enigszins ook een echte uitvinding is. Al het huiswerk staat online, waardoor ouders ook een soort van back- up hebben om te controleren of alles gemaakt is. Maar op de een of andere manier lijkt het minder tastbaar en staat het verder van je af, dan wanneer je het zelf hebt opgeschreven. Zo werkt het bij mij tenminste!

Maar goed, ik ben inmiddels een maand verder en zeg je eerlijk: ik vond de start vreselijk! Mijn eigen kind laten struikelen en zelf laten opstaan, welke ouder durft het? Schouders eronder en we gaan het brugjaar tegemoet. Ik weet nu iets meer dan een maand geleden en daarom aan alle brugpieper-ouders onder ons; Succes, GUYS!! (Emoji’s niet voorhanden, maar je kunt hier wat mij betreft kiezen uit de knipoog of de huilebalk.)

xx Angela

Loslaten is l(i)ef hebben!

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *