Angela Schokkin

Angela’s wereld – Het leed dat ‘opnieuw je trouwjurk passen’ heet!

I SAID YES TO THE DRESS! De trouwjurk was perfect, vanaf het eerste moment dat ik hem zag wist ik dat deze jurk en ik samen zouden schitteren op mijn eigen bruiloft. Mijn idee om in een Sissi (dè film) jurk met bijen-taille te trouwen was direct van de baan. Deze jurk was voor mij gemaakt!

De prachtige jurk is een geschenk van mijn moeder, maar dat nam de rolberoerte niet weg die ik kreeg bij de kassa. Ik nam de trouwjurk mee naar huis in de hoes en af en toe deed ik de hoes heel even open om te kijken en vervolgens deed ik hem snel weer dicht. Alsof de schoonheid kon ontsnappen.

Terug naar de winkel

Met tegenzin bel ik een kleine twee maanden geleden de bruidswinkel op voor het maken van de afspraak voor een tweede pasronde. Er was inmiddels (een lullige) 6 kilo meer Angela om van te houden en dus zag ik de bui al hangen. Met in de ene hand de hoes met mijn droomjurk en in de andere hand corrigerend ondergoed (waar je acuut claustrofobisch van wordt) stap ik de bruidswinkel in. Ik spreek mijn onzekerheden uit aan de verkoopster en ze weet mij gerust te stellen. We lopen samen naar de oh zo mooie paskamer met plateau en levensgrote spiegels.

Het moment is daar. Ik trek mijn corrigerende onderbroek aan, wat gelijk resulteert in een té lage taille, dus er volgt direct een muffin top (google maar eens). Daarna worden er twee -tsja hoe zal ik het noemen- platgedrukte zalmen met een haakje op mijn borsten geplakt dat samengebonden wordt tot een stevig ogende volle boezem. Nu gaat het gebeuren! De trouwjurk gaat prima over mijn billen en nu de bovenkant. En daar gaat het helemaal mis. Hij past niet! We hebben het niet over krap zitten, neen… hij gaat een lullige 4 cm niet meer dicht. Als een verschrompelt garnaaltje sta ik met een hoge ademhaling op het plateau mijn tranen te bedwingen. JA!! Ik heb wat meer knuffelvet en het kickboksen maakt mijn rug en armen ook niet bepaald smaller, maar dit was een definitieve NO GO!

Meelevend stuurt de verkoopster mij met een crashdieet de deur uit. Ik weet wat me te doen staat en NO WAY gaat het mij gebeuren dat de jurk vermaakt moet wordt. De jurk was immers voor mij gemaakt! Wordt vervolgd…

xx Angela

“Kon ik maar even in de droger, om er KREUKVRIJ en nog 2 MATEN KLEINER uit te komen!”

Q Music

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *