Kan

Angela’s wereld – Denk dat ik het wel kan

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” met aansluitend een volmondige (stevig in m’n schoenen) “JA” op de vraag of ik 5 dagen mee ga skiën in Gerlos. Mijn schoonzusje en een vriendin doen dit al jaren. ‘Even uit een situatie stappen’ werd er gezegd en zodoende stemde ik in, samen met de beroemde uitspraak van Pippi Langkous.

Als kind zonder angst stond ik al jong op de ski’s. Menig jaar bezochten wij de skipistes in Duitsland en Bulgarije. Door de magie van wintersport zijn er talloze herinneringen ontstaan. Met name de rust en het fysiek bezig zijn is me altijd bijgebleven. In je lijf zitten (let op: dus niet in je hoofd) terwijl de wereld rust onder een zware witte deken.  

Het was zover! Na een reis ’op links en vol gas’ zag ik mezelf alweer van zo’n maagdelijk witte berg af roetsjen door poedersneeuw. Ondanks dat ik niet meer de grootste skimaagd op aarde ben vond ik het wel rete-spannend na bijna 20 jaar!

Voor iemand die veel in z’n hoofd zit (ADHD +1) ben ik een regelrechte doemdenker. Geloof me, dat kan ver gaan en tijdens de heenreis ski ik in mijn hoofd al verschillende kindjes omver, duik ik een ravijn in en ski ik over pistes vol ijs (waardoor ik met 95 km per uur uit de bocht vlieg), over wegen waar auto’s rijden en ga zo maar door……

Maar oooh wat heb ik genoten! Wat bij terugkomst opvalt, is hoe snel het leven gaat. Dat merk je pas goed als je er even uit bent geweest. Ik stond direct weer aan en dus ook op kantoor! “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” maar ditmaal met een witte enveloppe in mijn hand, op kantoor bij mijn werkgever.  >>wordt vervolgd<<

xx Angela

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *