Ideaalbeeld

Angela’s wereld – Ideaalbeeld

Ik begreep het nooit zo goed; Kerststress. Ik dacht altijd ‘hoe kun je nu stressen over iets wat zo gezellig en kneuterig is’. Nou, ik heb het door hoor. Het is vandaag dinsdag 14 november en hier en daar hoor ik al om mij heen dat de eerste kerstbomen alweer in de woonkamer staan. Sorry! Ik wacht nog heel even. De enige kerstkransjes die ik in huis heb, zijn van chocolade. En nu ik dat zo schrijf, volgens mij zijn die al op.

Over een paar weekjes is het zover en dan gaan we de uitdaging aan. Met de auto naar de supermarkten, op zoek naar een parkeerplaats. Ja, totale drama!! Logisch, dat snap ik. Nou… eigenlijk ook weer niet. In bijvoorbeeld Frankrijk of Italië hebben ze mega supermarkten in enorme gebouwen én grote parkeerplaatsen op goedkope grond. Op mysterieuze wijze ‘klonteren’ zelfs daar de auto’s bij elkaar, terwijl de halve parkeerplaats leeg is. Is dit iets menselijks ofzo? Ach, ik weet het niet.

Bij ons moet de hele gemeente het centrum in samen, met de Duitsers nét over de grens. “Kijk, daar is wat parkeerruimte, net tussen 2 auto’s in”. Zucht!! 2x zoveel bezoekers als 10 jaar geleden, maar dezelfde hoeveelh….

Nee, sorry. Ik dwaal af. Straks heb ik weer vrachten vol boodschappen binnengebracht en dat alles voor mijn onbereikbare ideaalbeeld. Een tafel vol tevreden en lachende gezichten.

Lieve lezers, wat ik eigenlijk wil zeggen is dat we gewoon mens zijn. Ik stap maar van mijn ideaalbeeld af en zeg “Laten we ons een keer volvreten, lekker lui op de bank”. Een keer gekleurde discolichtjes aan hebben. Gewoon anders! We hebben allemaal het ideaalbeeld met Kerst, maar laten we eerlijk zijn. Dit is niet altijd haalbaar en is dat erg? Nee, zeker niet!! Kerst heeft alles te maken met een Kerstgedachte; een sprookje, illusie of een ideaal. Dus lekker gaan genieten op je eigen manier ♥

xx Angela

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *