Angela’s wereld – Ik handelde uit emotie

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, maar ditmaal met een witte enveloppe in mijn hand, op kantoor bij mijn werkgever.  >>wordt vervolgd<<. De laatste zin van mijn vorige column. Tsja Angela, borduur hier maar eens op verder.

Wie A zegt, moet ook B zeggen (jaja, cliché)! Ik wilde met m’n hele lijf het Oostenrijk gevoel (ik tegen de wereld) vasthouden en kocht de eerstvolgende maandag erop een powervrouwen-outfit, om zo met opgeheven hoofd het kantoor van mijn werkgever binnen te wandelen om een witte enveloppe te overhandigen.

Het moment was daar, ik haal diep adem, zeg de bemoedigende woorden van Pipi Langkous, slik een keer en zeg  volmondig “ik neem ontslag”! Dit moment had ik vanaf Oostenrijk al honderd keer afgespeeld in mijn hoofd en warempel, ik zou Angela niet heten als op dat moment, uitgerekend dan, mijn schorre stem overslaat en het er zó niet powervol en ladylike eruit kwam.

Ik handelde uit emotie. Een emotie waar ik nog lekker op aan het door hobbelen was vanuit Oostenrijk. Realistisch? JA en NEE! Dat ik dit gevoel mocht voelen in Oostenrijk moet ik absoluut koesteren, maar is een emotie dat hoort bij Oostenrijk en niet past in mijn leven in de Achterhoek. Op vakantie voel je geen werkdruk, geen ‘ratrace’ gevoel, heen en weer rijden van en naar voetbaltrainingen, eigen hobby’s, sociale afspraken en ga zo maar door…..

In Oostenrijk voelde ik mij weer even Angela, niets meer en niets minder! Uit mijn hoofd, in mijn lijf! Dat gevoel had ik enorm gemist, maar is niet realistisch. Het past simpelweg niet in MIJN leven. Ik hou juist van mijn chaotische leefwijze, de adrenalinekicks en daarbij hoort ook de werkdruk, ik zou het voor geen goud willen missen!  Ik trok slechts 2 weken later mijn ontslag in en ben de bijhorende emotie meer dan ooit gaan koesteren. En werkdruk? Ik heb het vaker gedaan en kan het nu ook!  

xx Angela

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *