Ik

Angela’s wereld – Ik hou vol!

Koud, donker en nat…  In deze tijd van het jaar is het niet gek als je jezelf minder zonnig voelt. Voor sommigen onder ons (+1) de wat deprimerende wintermaanden (lees: Blue Monday). Zoek je uitlaatklep en maak je hoofd leeg.

Ik neem je mee terug naar mijn allereerste kickboks ervaring. Ik weet het nog goed! Op een donderdagavond reed ik (alleen) in mijn voormalige Seat Ibiza op weg naar de sportschool, ruim 8 jaar geleden! Ik had een bepaald beeld bij een kickboks groep en daarmee bedoel ik leden die niet kunnen lachen en waarvan je verwacht dat ze een stalen pijp om hun hoofd vouwen en er vervolgens 100 squats mee doen. In mijn ogen een groep Nederlandse Russen!

Maar niets was minder waar en kreeg een warm welkom en werd keurig voorgesteld aan de groep! “Rustig aan beginnen’’ waren de woorden van mijn Sensei (trainer) voor de start van de les, na de gemeenschappelijke Ush! Jaja, nu zijn ze lief, maar straks kan ik mijn witte lach bij elkaar zoeken van de vloermatten. Ik had geen idee wat mij te wachten stond.

De warming-up werd gestart en met een hartslag van 210 pers ik al mijn energie uit mijn lijf! Jab’s op een bokszak, touwtje springen, sit-ups, squats en jezelf zo snel mogelijk dubbelvouwen zodat je voet tussen je handpalmen op de grond staat. Geloof me, lieve lezers, lichamelijke origami alom! Deze warming-up duurt een eeuwigheid (lees: 10 minuten), maar ik hou vol. Ondanks dat ik om de haverklap als een vis op het droge naar lucht heb moeten happen en braakneigingen probeer te onderdrukken, maakte het sparren met elkaar deze les helemaal compleet. Zowel mentaal als lichamelijk helemaal leeg en wat was dat een heerlijk gevoel. Verkocht aan kickboksen en mijn nieuwe uitlaatklep! 

xx Angela

WINTER
Isoleer je huis, maar niet jezelf!
Loesje

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *