Angela's wereld

Angela’s wereld – JA! Ik heb mijn gezin achter gelaten….

Gaan we het doen? Ja, we gaan boeken! Mijn zusje/beste vriendin (kortom lievelingsmens) praten er al jaren over. In december hebben we een weekend naar Valencia geboekt voor maart 2023. Drie volle dagen zon, zee en rosé.

Joehoe!! Niemand houdt mij nog tegen. Het leek allemaal nog heel ver weg tot ik, een paar dagen voor het bewuste weekend in maart, geplaagd werd door een vreemde combinatie van heel erg naar uitkijken en heel erg tegenop zien.

Mijn hoofd maakte overuren en voerde een enorme tweestrijd. Ik wilde niets liever dan 3 volle dagen eindeloos bijpraten zonder gestoord te worden. Even niet de tijd in de gaten houden vanwege bedtijd, lunchtijd of welke vorm van tijd dan ook, wijn om half één ‘s middags, ik ben in de hemel beland!! Maar ook het gevoel van waar ben ik aan begonnen? Ik ben hartstikke onmisbaar thuis. Ik regel alles thuis en Dennis kan…. uh! Nou ja, ik ben gewoon onmisbaar, maar wat als we neerstorten met het vliegtuig en moeten de kinderen voor altijd leven met de gedachte dat Mama sneuvelde omdat ze per se ‘gezellig met haar zusje weg wilde’.

Vrijdagmorgen: We vertrekken en om 11.30 uur sta ik met mijn bakkes vol in de zon in het centrum van Valencia. Ik haal diep adem en het is goed! Even de dingen doen die ik vóór het moederschap deed. Even Angela zijn! Dat ik hier sta zegt niets over de liefde voor mijn kinderen en beloof mezelf mij hiervoor niet te straffen dit weekend, natuurlijk denk ik direct aan mijn kinderen als ik Spaanse kinderen zie voetballen, maar ik hou me vast aan de foto’s die ik gestuurd krijg, omdat ze thuis lekker naar het zwembad zijn gegaan.

Eenmaal thuis kus ik ze plat! Ze hebben een echt mannenweekend gehad en vonden het geweldig, daarom aan alle moeders onder ons; eens in de zoveel tijd doen wat je deed voordat je moeder werd, kan geen kwaad! Al helemaal niet voor je kinderen, want ze hebben meer aan een opgeladen moeder, dan aan een uitgebluste moeder (peace-teken)!

xx Angela

Voor 5 liter wijn heb je bijna 8 kilo druiven nodig,

heb ik achteraf best een gezond weekend gehad!

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ook meer columns lezen? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *