Angela’s wereld – lieve Jan

Ken je deze foto nog? Deze foto zegt meer dan 1000 woorden! De warme zomerse wind in onze O zo blonde haren, het schatergelach als pa net iets te hard richting de bocht ging? Een perfecte zomerse zorgeloze dag, wat ook hoorde bij onze leeftijd. Met ons drieën bij pa op de crossmotor! Wat een plezier. Stond toen de tijd maar stil….

November staat in het teken van mijn broertje Jan. Jan is niet meer onder ons want hij is op 24 november 2008 om 21.03 uur overleden. Jan was toen 24 jaar oud.

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Net na de Kersdagen in 2005 ging Jan naar de huisarts voor een knobbeltje. Direct kreeg Jan overal voorrang op onderzoeken en kort daarna volgde de meest ondenkbare diagnose; Kanker!

2008; In de nacht van 23 op 24 november werd ik gebeld door mijn vader en toen we hoorden dat het niet goed ging met Jan zijn we direct in de auto gesprongen en niet veel later stonden we aan zijn ziekenhuisbed.
Op 24 november om 21.03 uur heeft Jan het leven los moeten laten in het bijzijn van zijn familie. 

Met geen woorden kan ik beschrijven wat er toen door mij, door ons heen ging. Ik herinner mij nog dat ik mij dagen na zijn overlijden niet gewassen heb. Ik wilde niet schoon worden, Jan leefde immers nog toen ik zo was. Zo gek wat je allemaal denkt, ik was boos op alles!

Zoals nu zijn de bomen kaal, grillig en is het guur buiten. Na een tijdje merk je toch dat de bomen weer blaadjes krijgen en dat de vogels weer van zich laten horen. Dan realiseer je dat het leven doorgaat, onverbiddelijk! Ik wilde daar niet aan maar ik moest. Iedereen gaat een keer dood, ook ik maar dit was de omgekeerde wereld. Ik ben de grote zus en ik hoor eerder te gaan.

Stiekem voer in nog hele gesprekken met Jan in mijn hoofd, ook al is het misschien nep! Toch geeft mij dat een fijn gevoel en ben ik ervan overtuigd dat wij elkaar weer gaan omhelzen. Ergens. Ooit! Maar ik weet ook dat ik het ook hier fijn moet hebben, met elkaar en daarom lieve lezers, vandaag is de enige zekerheid die je hebt! Maak elke dag onvergetelijk <3

xx Angela

INNOMINE XPI VINCAS SEMPER

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *