Angela's wereld

Angela’s wereld – Mijn lijf was zo veranderd voor het dansen!

Laat je nooit door je leeftijd weerhouden om dat te doen wat je echt wilt. Ik dacht ‘ik wil niet oud worden en denken … had ik maar’. En daar ging ik, op mijn 41e opnieuw naar de dansschool. Ik ga gewoon weer proberen te dansen.

Bij het zien van Het Zwanenmeer raakte ik als klein meisje gefascineerd door ballet. Ik wilde vanaf dat moment een ballerina worden. Op mijn 10e werd ik gescout en toegelaten tot het conservatorium. Vanaf dat moment ging ik op hoog niveau dansen en waren optredens geen uitzonderingen. Dansen was mijn passie! Tot ik op een avond abrupt besloot te stoppen met dansen. Ik nam een enkele treinrit terug naar de Achterhoek en ben nooit teruggekeerd naar Amsterdam.

Ik bleef echter dromen over dansen en was altijd wel ergens een sprongetje aan het maken of een réléve, ik miste de expressie, de mooie balletbewegingen, het vrije gevoel, mijn passie ♥.

Maar een balletles nemen durfde ik niet meer. Mijn lijf was zo veranderd. De lange en lenige spieren die ik had, waren veranderd in korte en explosieve bundels. Ik kon mijn neus niet meer naar mijn knieën krijgen, wel mijn handen op de grond (nog steeds trots op 😊) en heb een hele andere houding gekregen door mijn kantoorbaan.

Toch had ik eind vorig jaar de moed. Daar stond ik dan, kijkend in een levensgrote spiegel in de danszaal, klaar voor mijn eerste les na zo veel jaren. Uiteraard gefrustreerd omdat ik wist wat ik vroeger kon en nu niet meer. Maar ik gaf niet op, was er wekelijks bij en boekte progressie. Dat gaf mij een boost en afgelopen maand stond ik voor het eerst weer op het podium en het voelde als thuiskomen! ‘Had ik maar….’. Juist! Het veel eerder gedaan!

Lieve lezers, laat je niet weerhouden en leef leeftijdloos!

Ik wens je een magische zomer toe! 

xx Angela

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *