Angela's wereld

Angela’s wereld – Oh help! Dat is voor de rest van mijn leven!

Lang geleden ben ik gevraagd en 11 juni was het dan eindelijk zover. De grote dag! Mijn leven zag er, op het moment van het aanzoek, heel anders uit. Na de pandemie, carrièreswitch en een grote verbouwing verliep mijn leven eindelijk als gepland en was er nu ruimte voor onze trouwdag.

Zaterdagmorgen; Dennis en ik liggen in bed als de wekker gaat! Dennis kijkt me aandoenlijk aan met zijn slaperige kop “Vandaag is dé dag, we gaan trouwen”. Ik rek me uit en op dat moment schiet het door mijn hoofd ‘Tot de dood ons scheidt’?!

Ik trek vervolgens snel mijn badjas aan en loop haastig door de slaapkamerdeur op zoek naar koffie. De zon schijnt en met 23 graden valt er een grote last van Dennis zijn schouders. Hetgeen waar hij de afgelopen 3 weken door geobsedeerd was; het weerbericht in Monschau.

Ik plof met een grote bak koffie op de tuinbank en de paniek slaat toe; Tot de dood ons scheidt? Oh help! Dat is voor de rest van mijn leven!

Alle credits aan Dennis, want ik ben een gevalletje bindingsangst en heb het motto; ‘Vandaag is mijn favoriete dag, want vandaag is de dag die telt. Gister kan niet meer veranderen en morgen is nog ver weg.’ Leuk bedacht Angela, maar deze dag staat in het teken van ‘tot de dood ons scheidt’.

Drink mijn laatste slok koffie en ren de trap af op zoek naar mijn getuige, ceremoniemeester, steun en toeverlaat, lievelingsmens. Oftewel mijn zusje! 

Het gesprek duurt niet lang, ik word rustig en krijg een nieuwe kijk op deze dag en voor ik het weet word ik meegezogen in het snoei strakke draaiboek. Ik laat het over mij heen komen en zodoende loop ik om 13.30 uur in mijn droomjurk (jaja… hij past), samen met mijn vader aan de arm naar Dennis, wie mij huilend toelacht zonder enkele angst voor de toekomst samen.

Ik kijk hem glunderend aan en leef bij het moment. Vandaag is de dag, niet MIJN favoriete dag, maar dé ONZE!

xx Angela

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Pippi Langkous
leven

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *