Angela's wereld

Angela’s wereld – Schaamteloos luieren misstaat me niet!

All Inclusive resorts, je houdt ervan of niet! Ik heb het jarenlang tegengehouden met m’n gezin, het leek me verschrikkelijk! Binnen een All Inclusive resort gevangen zitten tussen mensen die in mijn ogen een prikkel loos leven lijden. Ik zou me een kuddedier voelen.

Na de vliegreis ga je dan met z’n allen naar de plek waar je leven vervolgens 11 dagen lang stil staat. De plek waar rooie kreeften simpelweg blijven doorbakken. De plek waar je ‘s avonds massaal bij het buffet staat te bikkelen, alsof je leven ervan afhangt. Want laten we eerlijk zijn, het is tenslotte allemaal een soort van gratis. Vervolgens na de 11 dagen niksen worden we met een dikker lijf weer naar huis gestuurd. Nou! Wat een vooruitzicht…

Toch ben ik deze zomer overstag gegaan, na vele tips (‘’Ans, geef het een kans?!’’) en gesmeek vanaf het thuisfront. Afgelopen jaar was niet eenvoudig. Veel trekken, duwen, dreigen, smeken en met deuren gooien! Na een grote verbouwing thuis, trouwen, ombouwen van onze tractor, interviews voor het boek ‘Achterhoekse Deerns’ en hard werken, wilde ik mezelf best wel 11 dagen in een relax-paradijs nestelen om vervolgens schaamteloos te luieren tussen de andere kuddedieren.

Ik sta open voor 11 dagen lang nergens aan te denken. Geen discussie over de keuze voor het restaurant of dagprogramma. Het enige waar je je druk om hoeft te maken, is de weersvoorspelling en of het al tijd is voor een alcoholisch drankje. Én of je als lunch een pizzapunt, pannenkoek of een salade neemt. Want het enige nadeel is dat All Inclusive en badmode-proof hartstikke slecht samen gaan. Ik moet eerlijk bekennen, het viel me niet tegen. Ik paste prima tussen de andere kuddedieren en dat schaamteloos luieren misstaat me niet. Aan het eind van zo’n vakantie, wanneer het leesvoer uit is en ook de gespreksstof er een beetje doorheen is, begint de verveling toe te slaan. Ik functioneer slecht bij te weinig prikkels en de behoefte om weer naar huis te gaan werd sterker.

Een ode aan alle All Inclusive resorts, goed dat jullie er zijn! Maar in 2023 ga ik gewoon weer als luxepoes kamperen en m’n hoofd breken over dagprogramma’s 😉

xx Angela

Als je nooit gaat, zul je het nooit weten!

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Pippi Langkous

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *