Angela's wereld

Leven vol verrassingen – Angela’s wereld

Ik zei tegen een goede vriend van mij “Kleur buiten de lijntjes, daar heb je meer ruimte”, waarop verbaast door hem gereageerd werd “dat slaat op vreemdgaan”! Wacht even… NO WAY! Het leven gaat veel dieper.

Onze opvoeding zit volgestopt met regeltjes. We leven in een maatschappij waarin wetten en regels eerder ‘regel’ dan uitzondering zijn. Deze wetten en regels bepalen niet alles voor jouw leven. Binnen je eigen leven heb je een enorme vrijheid om jouw eigen kaders te bepalen en jouw eigen lijntjes te kleuren, op alle vlakken! Het is jouw leven.

Vaak denk ik terug aan het voorbeeld van de trein. Let op: jouw (levens)trein begint met rijden zodra je geboren wordt. Onderweg passeer je talloze stations. Er stappen mensen in, er stappen mensen uit. Je weet niet wie er op de komende stations op jouw trein staan te wachten, je weet niet wanneer iemand instapt. Je weet niet hoe lang diegene blijft zitten. Daar waar de één misschien bij de volgende halte al zijn exit maakt, blijft een ander aan boord tot de eindbestemming.

Hoe fascinerend is het dat al deze toevallige ontmoetingen ons stiekem laten zien hoe onvoorspelbaar het leven kan zijn? Juíst wanneer we denken dat we ons leven volledig hebben uitgestippeld, zowel binnen als buiten de lijntjes, kan het universum ons verrassen met iemand die onze plannen overhoop gooit en ons dwingt opnieuw na te denken over onze richting. Dat is bizar, maar ook zo mooi tegelijkertijd!

Besef dat er nog zo veel mensen aan boord van jouw trein zullen stappen, van wie je gaat houden en zij van jou. Je kunt morgen een nieuwe kennis opdoen die zich misschien wel ontwikkelt tot dierbare vriend(in) of de liefde van je leven treffen op een moment dat je het zó niet verwacht. Het mooie zit ‘m in het onverwachte, dus de verrassingen in het leven. Dat is toch een super vooruitzicht!

xx Angela

Binnen of buiten de lijntjes,
teken jouw eigen tekening!

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Meer columns? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *