Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten ijzersterk in laatste jaar: focus op de Tour

Ze is 40 jaar maar nog ijzersterk. Annemiek van Vleuten, die haar roots in Vorden heeft liggen, won dit seizoen al de Giro en de Vuelta en gaat voor de eindoverwinning in de Tour de France. Al zou dat niet gebeuren, dan nog kan ze terugkijken op een prachtige wielercarrière. Vorig jaar eindigde ze de grootste etappewedstrijd in de gele trui.

Zelf noemt ze het de grootste koers die ze heeft gewonnen. “Bij de Tour de France is er wel echt meer druk, waardoor het meer berekenend koersen is en meer voorzichtig. De druk ook bij andere teams zorgt voor meer stress in het peloton, daardoor moet je meer opletten. Wat dat betreft is het misschien niet de allerleukste koers, maar wel de mooiste koers, puur omdat het de Tour de France is.” 

Eindzege

Voor de eindzege moet ze afrekenen met concurrenten als Demi Vollering, Elisa Longo Borghini en Lotte Kopecky. Velen verwachten vooral een waanzinnige tweestrijd tussen Vollering en Van Vleuten in de slotetappes van de zwaarste etappekoers.

Wereldkampioen

Haar doorzettingsvermogen is enorm. Zo werd ze met een breuk in haar elleboog vorig jaar wereldkampioen op de weg.

Val in 2016

Van Vleuten boekte prachtige heroïsche overwinningen, maar de val tijdens de Olympische Spelen in 2016 heeft iedereen nog helder op het netvlies. De renster lag op kop en kon het goud al bijna aanraken toen ze in een afdaling hard onderuit ging.

Toekomst

Ze herstelde, werd daarna sterker dan ooit en grossierde in overwinningen. Hoe dan ook, Annemiek van Vleuten beëindigt eind dit jaar haar actieve carrière. “Ik beleef nog altijd veel plezier aan mijn topsportleven, maar ik voel ook dat ik uitontwikkeld begin te raken als wielrenster en dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Mijn motivatie is om mezelf te blijven ontwikkelen en ik hoop dat te kunnen doen in een andere rol in de sport, want daar ligt mijn passie.”

Meer informatie op haar website.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *