Arts in Cinema is terug bij Amphion Film

Arts in Cinema is terug bij Amphion Film

Eindelijk is het zover: een nieuwe reeks van Arts in Cinema is de komende vijf maanden te zien bij Amphion. Geniet elke maand van een spraakmakende documentaire over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Het Arts in Cinema-seizoen start op 7 april met het Paasverhaal ‘Easter in Art’.

Het verhaal van Christus zijn dood en wederopstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Van triomfantelijk tot woest, van etherisch tot tactiel, richten enkele van de grootste kunstwerken van de westerse beschaving zich op dit cruciale moment. Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars – waaronder Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen – het Paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld. Of je nu religieus bent of niet, deze buitengewone film vertelt niet alleen het mooiste verhaal ooit verteld, maar schetst via de allermooiste kunstwerken tevens een beeldende geschiedenis van onze beschaving.

Arts in Cinema

Geniet in de reeks Arts in Cinema van Exhibition on Screen van spraakmakende tentoonstellingen in topmusea maar ook kunstinstituten op het witte doek. In een documentaire stijl, verweven met biografieën, en exclusieve achter de schermen beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend, de films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en ook hun makers.

Speeldata, -tijden en tickets: amphion.nl/film.

Amphion

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers, ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *