Autismefilm The Reason I Jump bij Amphion

Autismefilm The Reason I Jump bij Amphion

Amphion verzorgt op woensdag 20 april om 20:30 uur in samenwerking met RondomAutisme een prikkelarme vertoning van autismefilm The Reason I Jump. Deze film geeft een intiem inkijkje in het leven van vijf opmerkelijke niet-sprekende autistische jongeren die de werkelijkheid op uiteenlopende manieren ervaren en met hulp van vrienden en familie geleerd hebben om zich toch te kunnen uiten.

In 2007 schreef de destijds 13-jarige Naoki Higashida uit Japan de bestseller The Reason I Jump waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme. Met de gelijknamige documentaire gebruikt de bekroonde filmmaker Jerry Rothwell de kracht van cinema om deze intense zintuiglijke werelden te verbeelden. De rake scènes maken indruk, openen de ogen en vallen vaak samen met de woorden van Naoki’s boek. In een maalstroom van gedachten, gevoelens, impulsen en herinneringen beseft hij geleidelijk steeds meer wat zijn autisme voor hem betekent, hoe zijn perceptie verschilt van die van anderen en waarom hij doet zoals hij doet. Bijna als een routekaart in zijn brein. “To me autism is normal. I can’t be sure what your normal is even like.” Niet kunnen praten betekent niet dat er niets te zeggen valt.

De film wordt prikkelarm vertoond: zonder reclames vooraf en op lager volume dan gebruikelijk. Meer info en ticket(s): amphion.nl/film.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *