Cindy's invalshoek

Beautygeheimen

Cindy Starte is columniste van MIJN Magazine en schrijft maandelijks vanaf haar hoekbank over haar kijk op lopende zaken in de Achterhoek. Dit keer gaat het over beautygeheimen.

Waar jij misschien zweert bij een lik uit de blauwe pot Nivea, laat een ander zich maandelijks verwennen door een schoonheidsspecialiste. Ze vult deze verwennerij thuis aan met crème uit een wat prijzig potje. Maar daar zit dan wel alles in!

En dan die vreselijke lichaamsbeharing. Kun je ook weer zoveel kanten mee op. Ik heb mij er laatst wat meer in verdiept. Hoe fijn zou het zijn wanneer je dat stuk verzorging los kunt laten. Dat domme scheren schiet ook niet op en het haar is zo weer terug. Net als je vloer goed dweilen, wanneer je 2 honden hebt. Dus: waxen, IPL, laseren? Ik ging voor waxen, na de eerste keer al snel besloten om verder te gaan met IPL. Waarom? Pijnloos en 90% van je haar blijft definitief weg. Die 10% heb ik vrede mee, zo blijf ik nog enigszins aaibaar.


En wie weet pak jij het sporten iedere keer weer op, maar stop je bij een kleine tegenslag. Je betaalt dan wel het abonnement nog door. Uiteraard, want je gaat het echt wel weer oppakken! Maanden gaan voorbij, het niet sporten begint wat te knagen. Logische vervolgstap is; niet jezelf herpakken, maar het abonnement stopzetten. Je hebt er eigenlijk toch geen tijd voor. Goed excuus! Maar wel jammer dat de kilootjes er langzaam weer aangroeien. Iets anders proberen?


Of je houdt überhaupt niet van bewegen en gooit het op een dieet. En je wil snel resultaat zien. Lekker crashen dus. En het dieet dat wordt gevolgd is ERRUG gezond, je krijgt alle voedingsstoffen binnen. Net zoals het potje crème voor de buitenkant, zit hier alles in voor je binnenkant. Ideaal! Overheerlijk astronautenvoedsel en je hoeft niet eens een raket in.
Je bent inmiddels begonnen met het aanschaffen van een nieuwe garderobe. Geweldige beloning, met daarnaast al die complimenten die je om de oren vliegen.


Dan heb je dit alles goed volgehouden, laat je het wat meer liggen. Meer dan verdiend ook! Je kruipt langzaam, onbewust terug naar je oude, vertrouwde patroon. En dan ineens weer schrikken van je spiegelbeeld. Of foto’s?! Nog erger! Net al die te ruime kleding de deur uit gedaan. Want je was ervan overtuigd, dit hoef ik allemaal nooit meer aan. Te vergelijken met een kater na een heerlijke stapavond. Ik drink nooit meer! Best leuk, jezelf af en toe voor de gek houden.


Beginnen die prachtige, nieuwe outfits ineens wat te knellen, de schattige rolletjes zijn niet meer te verhullen. Toch maar weer die corrigerende onderbroek hoog ophijsen. Deze lag voor de zekerheid nog achter in je kast. Best handig en ook mooi voor onder je jurkje. Moet je wel een goeie hebben hoor. Die niet tijdens wat beweging bij je buik naar beneden rolt. Dan oog je wat minder flatteus, vanuit het niets.

Toch maar gewoon weer opnieuw in actie komen. Verander je lifestyle, zorg voor een positieve mindset en stel niet meer uit! Cursusje hier, coachje daar, boekje erbij en beginnen maar.


Kilo’s kwijt, geld weg, maar goed besteed en jij hebt weer een strakke ….

Cindy’s Invalshoek – juli/augustus 2020
Uitgever – MIJN Magazine

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ voor een verzameling van alle columns!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *