van stage naar baan

Hencon in Ulft hecht grote waarde aan Duurzame Inzetbaarheid

Duurzaamheid zit in de genen van de Hencon Group. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Ulft wil mensen een prettige en veilige werkplek bieden. “Want medewerkers vormen het hart van de organisatie. Daar moet je zuinig mee omgaan”, benadrukt HR-manager Margot Lamers van Hencon. De duurzame aanpak werkt. Je ziet het terug in enthousiaste en bevlogen medewerkers met lange dienstverbanden.

Medewerkers vormen het hart van Hencon

Duurzaamheid zit in de genen van de Hencon Group. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Ulft wil mensen een prettige en veilige werkplek bieden. “Want medewerkers vormen het hart van de organisatie. Daar moet je zuinig mee omgaan”, benadrukt HR-manager Margot Lamers van Hencon. De duurzame aanpak werkt. Je ziet het terug in enthousiaste en bevlogen medewerkers met lange dienstverbanden.

Hencon Group is wereldwijd actief op het gebied van de aluminium industrie, mijn- en bosbouw. De toonaangevende onderneming produceert speciale op maat gemaakte voertuigen voor de zware industrie. De machines zijn ontworpen om te presteren in de meest veeleisende omgevingen met hoge magnetische velden en in ruwe, stoffige mijnen. Hoge kwaliteitsnormen, flexibiliteit en klanttevredenheid staan centraal. Hencon werd in 1956 opgericht, er werken momenteel ongeveer 130 medewerkers. Er zijn ook internationale vestigingen in onder andere Rusland, India en Zuid-Afrika. In totaal gaat het om zo’n 300 werknemers.

Blijven ontwikkelen

Hencon doet er alles aan om medewerkers te binden en om ze gezond en vitaal aan de slag te houden. “Het doel is dat iedereen fit de eindstreep haalt”, vertelt Margot Lamers. “Dat vergt een lange termijn visie. De AOW leeftijd wordt steeds hoger en werkzaamheden veranderen door de verdergaande digitalisering en robotisering. Daar moet je op inspelen. Het is zaak om medewerkers gemotiveerd te houden. Ze kunnen zich bij ons blijven ontwikkelen. Levenslang leren vinden we van groot belang.”

De inspanningen zijn gericht op kennisverbreding en loopbaanontwikkeling. Dat alles moet leiden tot werkplezier, want daar draait het allemaal om. “Ieder mens verdient een menswaardig beroep – een beroep waarin je kunt leren, autonomie hebt, goed kunt praten met je baas en afspraken op maat kunt maken over werkinhoud, ontwikkeling, werktijden, thuiswerken en werk-privé balans. Medewerkers blijven Hencon trouw, dat is ons veel waard. Er vertrekken weinig werknemers omdat ze het naar hun zin hebben.”

Toch zullen er binnen nu en tien jaar tussen de 10 en 16 personeelsleden voornamelijk uit de fabriek vertrekken omdat ze met pensioen gaan. Die uitstroom moet worden opgevangen. “Als je niets doet, gaat er veel kennis verloren. Daarom kijken we nu al naar jonge instroom. De oudere medewerkers fungeren als een buddy om zo kennis door te geven aan de jongere generatie.” Dat werpt zijn vruchten af en wordt ook gewaardeerd.

Beperking

Hencon biedt tevens mensen met een beperking een kans op een baan. “Ook hebben we een soepele overgang gemaakt voor kantoormedewerkers naar het thuiswerken in coronatijd. Je ziet dat medewerkers meer nieuwe dingen leren tijdens hun werk. Dit heeft te maken met het aanleren van Teams of andere digitale facetten die medewerkers plots moesten gebruiken in hun werk. Thuiswerken wordt ervaren als voordelig voor productiviteit en innovativiteit, maar nadelig in mentale en fysieke vitaliteit. Daarom gaan we geregeld met deze medewerkers in gesprek. Simpelweg verdienen medewerkers het om duurzaam en vitaal inzetbaar te blijven”, besluit Margot Lamers haar betoog.

Kijk voor de actuele vacatures op www.hencon.com Ook is het mogelijk een open sollicitatie te schrijven. Dat kan naar hr@hencon.com

Contact

Voor meer informatie:

Hencon

De Stenenmaat 15

7071 ED Ulft

T   0315 68 39 41

E   info@hencon.com

I    www.hencon.com

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *