Cindy's invalshoek

Bedrijvige vrouw

Cindy Starte is columniste van MIJN Magazine en schrijft maandelijks vanaf haar hoekbank over haar kijk op lopende zaken in de Achterhoek. Met dit keer bedrijvige vrouw! Lees en geniet.

Wat drijft een vrouw? Haar man, haar talent, haar sterke wil of is het andersom? Wordt de man (op)gedreven door zijn vrouw en komt hij er zo? De vrouw achter haar man, niet te missen onmisbaar. Een gouden wisselwerking!

Of de man staat achter zijn vrouw in haar bedrijf. Hij stuurt thuis de boel aan en probeert de geoliede machine soepel te laten lopen. Jammer soms, dat vrouwlief bij thuiskomst haar olie op het vuur gooit en niet in die goedlopende machine giet. Man zegt: dat heb ik echt net gedaan hoor!? Vrouw kijkt er met een geërgerde blik naar en doet exact hetzelfde klusje nog een keer.

En hier gaat het soms mis met de carrièrevrouw en haar gezin. Ze draagt thuis zogenaamd het stokje over aan haar man. Maar haar vinger in de pap trekt ze niet terug. En zo kan ze net niet hoog genoeg haar carrièreladder opklimmen. Ze wil niets missen.

Loslaten

Wil jij als vrouw je man achter je hebben staan, laat hem dan ook gewoon los. En niet stiekem een onzichtbaar touwtje aan hem vastbinden en kort houden. Anders genoegen nemen met de bronzen wisselwerking of nog erger, arm in arm naast het podium gaan staan. Man loslaten is bijna net zo moeilijk als kind loslaten.

Een geweldig mooi voorbeeld van de gouden wisselwerking binnen een bedrijf, is die tussen Jan en Silva. Twee keihard werkende mensen.

Silva had twee rechterhanden waar ze alles mee aanpakte. Overal liep het op rolletjes en daarnaast kon ook altijd alles! Naast zakenvrouw was ze op en top familiemens. Ook daarbuiten stond Silva voor iedereen klaar en sloeg ze geen feestje over. En daar waar ze was, lachte ze. Was zij bij iemand, dan voor de volle 100%. Het bedrijf verdween dan even naar de achtergrond.

Samen met Jan een gouden duo. Ze gingen niet alleen voor de mooie cijfers van het bedrijf, maar juist ook voor de mensen erachter.

Oog hebben voor de persoon achter de werknemer, zodat deze zich gezien voelt en graag wil presteren!

Hun jongste zoon Joris heeft dit familiebedrijf inmiddels overgenomen en flink uitgebreid samen met zijn vrouw Frederieke, ook zij weten hoe het moet. Zelfs Koningin Máxima heeft onlangs deze bedrijfsuitbreiding bewonderd. Máxima in de Achterhoek! Koningin Máxima achter haar Koning. Zonder haar is hij niet wat hij nu is, zij zonder hem evenmin. Weer een duo van, maar ook met goud. Mooi man!

Dus… je blijft alle ballen hooghouden of je gaat voor 1 mega hoge bal en laat de rest lekker achter in de ballenbak. Laat je wederhelft dan zorgdragen voor zijn eigen ballen en de rest. Maar blijf er dan ook af. Of doe je dat al lang?

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ voor een verzameling van alle columns!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *