Begin 2022 met ‘leuke’ voornemens!

Vind jij het lastig om je goede voornemens langer vol te houden dan de eerste twee weken van januari? Begin het jaar dan eens met leuke(re) voornemens.

Dat het volhouden van goede voornemens lastig is, hoeven wij je vast niet te vertellen. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Scranton blijkt dat maar 8% van de mensen een goed voornemen succesvol weet vol te houden. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je in februari je voornemens alweer bent vergeten, maar hoe fijn zou het zijn als je in 2022 toch bij die 8% hoort?

Het probleem met goede voornemens zit hem vaak in de voornemens zelf. Ze zijn vaag geformuleerd of gewoon te onrealistisch. Als je vorig jaar nog niet één keer per maand bent wezen sporten, dan is het lastig om vanaf 1 januari opeens drie keer per week te gaan. Daarnaast hebben mensen vaak genoeg voornemens die ze eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden. Dit maakt het natuurlijk extra moeilijk om het voornemen vol te houden.

Bij MIJN Magazine pleiten wij daarom voor ‘leuke’ voornemens i.p.v. ‘goede’ voornemens. Uiteraard hebben wij een aantal handige gezonde voornemens ter inspiratie.

Probeer elke maand een nieuw, gezond recept
Wil je in het nieuwe jaar gezonder eten? Maak het jezelf makkelijker door één keer per maand een nieuw gezond recept te proberen. Grote kans dat je dit recept vaker gaat koken (mits het natuurlijk lekker was). Aan het einde van het jaar ken je niet alleen meer lekkere én gezonde recepten, maar heb je dus ook vaker gezond gegeten.

Wil je niet tot 1 januari wachten met je “leuke” voornemen? Je kan natuurlijk ook vandaag al beginnen.

Doe elke week een actieve activiteit met je partner
Wil je meer bewegen, maar vind je het lastig om jezelf te motiveren? Maak het dan extra leuk door het samen te doen met je partner, een vriend(in) of een familielid. Jullie kunnen samen naar de sportschool gaan, een fietstocht maken, een wandeling maken of een potje golfen. Plan een vaste dag in, zodat je wekelijks extra beweegt.

Ontdek welke sport je écht leuk vindt
Hoe leuker je het vindt om te gaan sporten, des te makkelijker het wordt om het sporten vol te houden. Is fitnessen of hardlopen bijvoorbeeld niet jouw ding, dan zijn er nog genoeg andere dingen je kan proberen. Een teamsport, boxen, personal training, CrossFit of misschien vind je het wel ontzettend leuk om je in het zweet te werken tijdens een groepsles. Op de volgende pagina vind je een aantal sportscholen in de buurt met een divers aanbod waar je gerust eens een kijkje kan nemen. Ze adviseren en helpen jou graag bij het realiseren van jouw persoonlijke doelen!

Bonus tip! Heb je al jaren dezelfde goede voornemens op je lijstje staan en wil het maar niet lukken om deze vol te houden? Probeer eens een nieuw goed voornemen!

___________________________________________________________________

Gezondheid

Op de pagina Gezondheid lees je boeiende verhalen en voorbeelden over gezondheid in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Meer artikelen over gezondheid klik dan op de volgende link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/gezondheid/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *