Beleef Borculo, bruisend Berkelstadje

Beleef Borculo, bruisend Berkelstadje

Een bruisend Berkelstadje. Borculo heeft inwoners en toeristen veel te bieden. De Achterhoekse plaats beschikt over een rijk verleden, maar het leeft ook zeker in het heden. Dat zie je terug in tal van bezienswaardigheden en activiteiten.

De geschiedenis gaat terug naar de 12e eeuw, in die periode worden Kasteel Borculo en de Heren van Borculo al genoemd. De historie zie je terug. Maar er valt nog veel meer te beleven in Borculo. Gedurende het jaar zijn er verschillende evenementen. Het gaat dan om bijvoorbeeld de Weerkomm’n Dag, de Voorjaarsfair, de Kinderdag en de Boekenmarkt.   

Berkelzomp

De rivier de Berkel is een belangrijke trekpleister. Borculo wordt wel het Venetië van de Achterhoek genoemd. Je kunt er vaartochten maken met de Berkelzomp, de gelegenheid om kennis te maken met de vroegere scheepvaart. Leuk en leerzaam.

Kristalmuseum

Welke stenen werden vroeger gebruikt om vuur te maken? Hoe ziet een meteoriet er in het echt uit? En hoe zeef je goud uit een rivier? Je komt het allemaal te weten in het Kristalmuseum. Er is een uitgebreide en fraaie collectie kristallen, mineralen, edelstenen en fossielen. 

Brandweermuseum

In het Brandweermuseum krijg je een goed beeld van de brandbestrijding door de jaren heen. Het museum herbergt een unieke verzameling van brandweerwagens, voorwerpen, foto’s en andere attributen.

Watermolen

De nog werkende watermolen en de oliemolen zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook cultuurhistorische waarde. De molens met de sluis en de oude stuw bevinden zich in het historische hart en geven Borculo een bijzonder fraaie uitstraling.  

Stadswandeling

Een stadswandeling is de manier om Borculo te ontdekken. Een enthousiaste en deskundige gids laat je graag de mooiste plekjes zien. Loop mee en luister naar de interessante, indrukwekkende en grappige verhalen over het oude Berkelstadje.

Fotoroute

Tijdens de fotoroute zie je de bijzondere plekjes van Borculo. Het is de bedoeling om onderweg foto’s te maken en ze te delen op social media. Naast de eerder genoemde bezienswaardighedenkom je onder andere langs de Joriskerk, de synagoge, het markante Spuithuis, ’t Rondeel en de Hofpoort.

Hier meer informatie over toeristisch Borculo.

Nog meer leuke uitjes lees je op onze speciale pagina Erop uit!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *