Chamber Ensemble Kyiv

Benefietconcert van Oekraïens Chamber Ensemble Kyiv op DRU Industriepark

Op 22 april speelt het Oekraïense Chamber Ensemble Kyiv een benefietconcert op het DRU Industriepark om geld op te halen voor Hart voor Kinderen, een kleinschalig hulpproject gericht op gehandicapte Oekraïense kinderen.

De Oekraïense musici proberen hun steen bij te dragen om de ondraaglijke situatie in hun thuisland te beëindigen. Dit doen ze vooral doordat ze troost bieden met muziek, maar ook door geld te verzamelen voor goede doelen die de burgerbevolking direct steunen. Zo ook het Chamber Ensemble Kyiv, onderdeel van het National Organ and Music Hall of Ukraine. Zij geven benefietconcerten in verschillende Europese landen en treden in verschillende samenstellingen op. In Nederland worden ze vergezeld door Alexej Pevzner, tweede concertmeester van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel.

Tijdens het benefietconcert op 22 april wordt geld ingezameld voor Hart voor Kinderen. Dit kleinschalige hulpproject is voornamelijk gericht op gehandicapte Oekraïense kinderen; een zeer kwetsbare groep die absoluut zorg nodig heeft. In samenwerking met voormalig Nederlands minister van Defensie Joris Voorhoeven en stichting Open Door Ukraine worden zo’n 65 vluchtelingen, waaronder 20 gehandicapte kinderen met hun moeders, broertjes, zusjes en begeleiders verwelkomd door burgemeesters en vrijwilligers in Nederland en Duitsland.

Informatie

Het Chamber Ensemble Kyiv speelt op vrijdag 22 april in de Rabobankzaal op het DRU Industriepark. Het concert begint om 20:00 uur. Entree is gratis, een vrije gift t.b.v. het goede doel wordt ontzettend gewaardeerd. Meer informatie is te vinden op https://www.dru-industriepark.nl/.

Chamber Ensemble Kyiv

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *