Bert van Asselt, 25 jaar verbonden aan GUV

Nabestaanden met hart en ziel helpen, daar doen we alles voor’

Bert van Asselt vertelt vol enthousiasme en overgave over zijn werk. Als hij eenmaal aan het woord is, lijkt hij niet meer te stoppen. Waar het hart vol van is, loopt de mond van over, is hier zeker van toepassing. De directeur van GUV is al 25 jaar verbonden aan de Achterhoekse uitvaartorganisatie maar aan visie en plannen nog geen gebrek. “Nabestaanden met raad en daad terzijde staan en met hart en ziel écht helpen. Daar doen we alles voor.”

Mensen in zijn omgeving noemen hem energiek, empathisch en strijdbaar. Bert van Asselt maakte als directeur de ontwikkeling van de organisatie van dichtbij mee en gaf er leiding aan. “We hebben een enorme groei doorgemaakt; van een kleine partij met een platte kar en twee paarden in 1912 tot een professionele middelgrote organisatie.” In 25 jaar veranderde de uitvaartzorg sterk; Bert geeft een voorbeeld. “Vroeger was de uitvaartbegeleider een soort dirigent die heel veel bepaalde. Nu wordt er vooral geluisterd naar de wensen van de nabestaanden, uiteraard met inbreng van onze kennis en kunde.” Onder zijn leiding werd GUV groot in de Achterhoek (en Liemers) met een crematorium in Aalten en als werkgebied: Winterswijk tot Arnhem en Megchelen tot Eibergen. Inmiddels telt GUV twaalf uitvaartbegeleiders, echte vakmensen met een enorme drive. “Het zijn empathische mensen die de wensen van nabestaanden omzetten in een passend afscheid.”

Het thuisfront, schaarse vrije tijd

Het thuisfront, zijn vrouw Heidi Rave, heeft hem in deze jaren ondersteund. Zijn kinderen vonden weleens dat hij te veel weg was. Inmiddels zijn ze volwassen en is Marit kapster en heeft Laura een bloemenzaak Flauwers by Laura. “Ik ben trots op wat ze bereikt hebben. Heidi volgde haar gevoel en werkt sinds kort ook bij Laura in de zaak.” In zijn vrije tijd is Bert van Asselt regelmatig op de motor te vinden, met vrienden of de VAMAC waar hij al jaren lid van is. Daarnaast sport hij graag en deed al drie keer mee aan de Triathlon in Aalten.

Goed gevoel

Ondanks de groei en uitbreiding van GUV hecht Van Asselt veel waarde aan de kernbegrippen: persoonlijk, betrokken en dichtbij. “Die uitgangspunten zullen we nooit verloochenen. Nabestaanden staan altijd centraal bij GUV. Wij bieden in tegenstelling tot andere, vaak landelijke, organisaties degelijke verzekeringen zonder kleine lettertjes. Mensen beseffen bij het afsluiten van de verzekeringen van deze uitvaartgiganten niet dat ze ook gedwongen worden de uitvaart door hen te laten doen. Gelukkig kunnen wij dat compenseren, zodat mensen met een gerust hart voor de kwaliteit van GUV kunnen kiezen. GUV heeft de focus liggen op een waardige uitvaart tegen een betaalbare prijs. Wij doen het beter, maar ook nog eens goedkoper!”

De beste uitvaartzorg én zonder winstoogmerk


De directeur voelt zich thuis bij de organisatie, de ideologie past bij hem. “Nabestaanden verdienen de beste zorg en alle tijd en aandacht. Daarom staat bij ons een hoogwaardige kwaliteit voorop.” Als gemiddeld cijfer krijgt GUV een 9,7. Het geeft aan dat de zorg enorm wordt gewaardeerd. Ondanks zijn lange staat van dienst is hij nog lang niet van plan om te stoppen. “Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het is een prachtige job waar ik veel energie van krijg. We zijn nu volop bezig met de ontwikkeling van een tweede crematorium in Etten. Kortom, er is werk aan de winkel.”

Contact

Voor meer informatie:

GUV Achterhoek

Romienendiek 2B

7122 PA Aalten

T    0800 0809 (24 uur per dag) 

E    uitvaart@guv.nl

I     www.guv.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *