Bij het Winterswijkse familiebedrijf Huls Duurzame Energie vind je alles onder één dak

De missie van Hans Huls om duurzame energie toegankelijk te maken voor iedereen begon in 2012. Het bedrijf is door de jaren heen flink gegroeid en plaatst tegenwoordig met meerdere montage- en installatieteams tientallen zonne-installaties per week. Ondanks de groei is het karakter van een familiebedrijf nog altijd aanwezig bij Huls Duurzame Energie. Naast zonnepanelen worden er steeds vaker thuisbatterijen en laadpalen geplaatst, die ook nog eens slim met elkaar communiceren.

Méér dan alleen een installatiebedrijf

Huls Duurzame Energie is méér dan alleen installateur van zonne-installaties, thuisbatterijen of laadpalen. Het bedrijf wil de energietransitie in de breedte uitstralen en iedereen enthousiasmeren om thuis of op de zaak aan de slag te gaan met energiebesparing en opwekking. Jaarlijks worden meer dan duizend gasten ontvangen in het Energiepark in Ratum om de energietransitie te ervaren of een buggytour te maken in een van de elektrische transporters van Frisian Motors.

Zonnepanelen veel in het nieuws de laatste tijd

Het kan bijna niemand zijn ontgaan dat zonnepanelen de laatste tijd veel in het nieuws zijn. Wordt de salderingsregeling nu wél of niet afgebouwd vanaf 2025? Kan ik nog wel terugleveren of zit het net in mijn buurt vol? Is het überhaupt nog wel interessant om zonnepanelen aan te schaffen? Al deze onzekerheid zorgt geheel begrijpelijk voor twijfels bij huishoudens en bedrijven die nadenken over zonnepanelen.

Dit is júíst het moment om zonnepanelen aan te schaffen!

De prijzen voor zonnepanelen liggen momenteel historisch laag. Met nog zeker een jaar salderen en hoogstwaarschijnlijk een afbouwregeling tot aan 2030 liggen de terugverdientijden lager dan ooit. Huls merkt echter dat iets anders dan terugverdientijd steeds belangrijker wordt voor haar klanten. Onafhankelijkheid van de energieleverancier en zekerheid over een groot deel van het energiekosten thuis of op de zaak wordt steeds belangrijker gevonden. Vandaar ook dat Huls verwacht dat thuisbatterijen in 2024 hun opmars gaan maken.

25 jaar lang zonnestroom van eigen dak voor slechts 5 cent per kWh

In combinatie met een thuisbatterij loopt deze kostprijs op naar zo’n 10 cent per kilowattuur (kWh). Dit is bijna 70% goedkoper dan de huidige stroomtarieven van in totaal 30 cent per kWh. Het voordeel van een thuisbatterij is dat er twee keer zoveel zonnestroom rechtstreeks van eigen dak wordt verbruikt. Hoe meer zonnestroom van eigen dak wordt verbruikt, hoe meer zekerheid wat betreft een lagere energierekening de komende 25 jaar.

Wil jij ook grip op je energiekosten? Vraag dan gratis advies aan bij Huls Duurzame Energie.

________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *