Bij Koos Prins in Winterswijk is het elke dag markt!

Vlak na de lockdown, die werd ingevoerd vanwege het coronavirus, is in het pakhuis van Koos Prins Groenten en Fruit een marktkraam opgezet. De gemeente Winterswijk was zo sportief om hiervoor toestemming te geven. “Het verkooppunt hier in ons pakhuis wordt gedoogd door de gemeente. We hebben hier onze eigen markt gecreëerd. Zes dagen per week zijn we open, van 8.00 tot 17.00 uur. Bij ons is het elke dag markt! Gelukkig zijn de weekmarkten op locatie nu ook weer toegestaan”, aldus Koos Prins.


De kraam ziet er net zo uit als op de weekmarkt. Medewerkers van Koos Prins staan paraat om klanten te helpen. Het lekkerste fruit zoals kersen, mandarijnen en perziken, vele soorten appels, aardappelen, verse groenten, eigen gesneden groenten, heerlijke rauwkost, alles ligt overzichtelijk klaar. Klanten lopen af en aan, ontsmetten hun handen voordat ze bij de marktkraam in het pakhuis vertellen welke gezonde lekkernijen ze willen aanschaffen. Intussen wordt er hard gewerkt, kratten komkommers moeten vlot bezorgd worden, er wordt schoongemaakt, een vrachtwagen vertrekt om de spullen van een weekmarkt op te halen. Zoon Leon komt even iets overleggen met vader Koos. “Mijn zoon Leon komt in het bedrijf, hij gaat de groothandel doen. Ik houd me bezig met de weekmarkten”, aldus Koos Prins.


Koos Prins Groenten en Fruit is een begrip in de regio in zijn vakgebied, groenten en fruit. Als klein jongetje ging Koos al met zijn vader mee naar de weekmarkten, onder andere in Venlo en Geldermalsen. “Ik ben ermee groot geworden en ik vond het leuk”, zegt hij. Na de middelbare school behaalde Koos in korte tijd alle benodigde papieren, middenstand en vakdiploma’s, en nam het bedrijf over van zijn vader. “We hadden destijds vijf weekmarkten, gestaag bouwden we het uit”, vertelt Koos.

Hij voegt toe: “We hebben altijd geprobeerd om ons te onderscheiden. We schaften als een van de eersten een koeling aan voor op de markt, dat heeft ons geen windeieren gelegd… Op een beurs in Rotterdam liep ik tig keer langs een aspergeschilmachine. Die wilde ik gewoon kopen maar dat ging om serieus geld… toch hebben we het gedaan. Het bracht bombarie op de markt en dat moet je hebben! We begonnen met rauwkost. Dat liep voor geen meter. Later hebben we dat nog eens geprobeerd, dit keer met een sausje. Dat bleek een schot in de roos. Nu verkopen we dertig soorten rauwkost. Allemaal even lekker!”

Koos Prins stond in hoogtijdagen op dertien weekmarkten, tegenwoordig staat hij in Aalten, Groenlo, Didam, twee keer per week in Doetinchem en op de twee weekmarkten in Winterswijk. Koos: “Dat is vroeg opstaan, zes dagen per week. Opbouwen, alles klaarzetten, verkopen, demonteren en de spullen weer ophalen. Maar altijd gezellig!” Hij vervolgt: “We leveren daarnaast aan allerlei bedrijven zoals horeca, de Duitse zondagmarkten, verzorgingshuizen, pizzeria’s en ijssalons. En ineens ging alles op slot, lockdown. We hebben een beste tik om de oren gehad maar we hebben gelukkig verstandig geleefd en een buffer opgebouwd. De verkoop is nu weer normaal.”


Bedrijfsgegevens:
Koos Prins Groenten en Fruit
Koningsweg 40
7102 DV Winterswijk
T 0543 515387
M 06 466 74 525
E info@koosprins.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *