Noaberschapscultuur bij Saro

Bij Saro heerst een fijne noaberschapcultuur op de werkvloer

Oprichter Hans Spangenberg die op locatie een groentesnijder demonstreert op een simpel meegenomen tafeltje dat net in zijn auto past: zo startte Saro Gastro-Products in 1970. In 2019 werd het alsmaar groeiende bedrijf dat is gevestigd in Emmerich onderdeel van de Franse bedrijvengroep Feedaxess. Sindsdien behoort Saro tot de grootste importeurs van horeca-apparatuur in Europa.

De groothandel heeft een distributiehal ter grootte van 10 duizend vierkante meter circa 2000 verschillende horeca-artikelen op voorraad. Zoals RVS koelingen, meubilair, koffie- en ijsblokjesmachines en serveerwagens. De kracht van het nog altijd groeiende bedrijf? “Snelle logistieke oplossingen van de leveranciers van horeca-apparatuur”, vertelt exportmanager Tonnie Cornielje (50). Tel daarbij een uitstekende service en back office. “Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.”

In goede banen leiden

Als iemand weet hoe het reilt en zeilt bij Saro, is het Cornielje uit ’s-Heerenberg wel. Als 23-jarig ‘broekie’ startte hij als uitzendkracht in het magazijn. Daarna werd hij, na het afronden van een commerciële opleiding, aangenomen als accountmanager. Vervolgens bekleedde hij de functies officemanager en hoofd verkoop. “Tegenwoordig ben ik verantwoordelijk voor de export.”

90 procent van alle bestellingen wordt geleverd binnen Europa. “Van Cyprus tot Noord-Finland en van Zuid-Spanje tot Oekraïne, maar af en toe gaat het ook naar Australië of Azië. Belangrijke partners van Saro zijn logistiek- en transportbedrijven Mainfreight, Dachser, DHL en Rhenus Logstics.

Na ruim 50 jaar blijft Saro vernieuwen. Zo is het logo onlangs in een nieuw jasje gestoken en staat er een verhuizing op de planning. Stabiliteit heerst er ook. Cornielje: “We verliezen nagenoeg geen partners en ook medewerkers vertrekken niet snel.” Veel collega’s zijn tevens vrienden van elkaar. “We zijn een heel familiair bedrijf. Als je een dag geen zin hebt in je werkzaamheden, heb je nog steeds zin om collega’s te zien.” Dat komt met name door de noaberschap cultuur die op de werkvloer heerst. De laatste vrijdag van de maand is ‘pommes freitag’, dan sluiten we af met patat en bier.

Werken over de grens

Op zoek naar een baan? Saro Gastro-Products zoekt medewerkers én is als officieel leerbedrijf ook geïnteresseerd in stagiairs. “We zijn overal in geïnteresseerd: de commerciële tak, magazijn, inkoop- en verkoop, marketing en boekhouding. “Ook kan je als student terecht voor je afstudeerproject of een stage.” Ook een buitenlandse stage. Cornielje: “Ook in het buitenland – niet iedereen hoeft per se ver weg.” Hoe het zit met de taal? “Duits spreken is geen must, wel een pre.”

Contact

Saro Gastro-Products
Sandbahn 6
46446 Emmerich am Rhein, Duitsland
T: +49 2822 9258 0
E:   : info@saro.de

___________________________________________________________________
Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *