Zwarte Cross

Bijna naar de Zwarte Cross: 5 x terugblikken met spectaculaire stuntbeelden

Vaak bu-j te bang! Van een caravan die over de feesttent schiet tot de human katapult: er zijn een hoop stuntcapriolen uitgehaald tijdens de voorgaande edities van de Zwarte Cross: ‘omdat het kan’, volgens de organisatie. Ben jij erbij deze editie die aftrapt op 20 juli? Kom alvast in de sfeer met deze video’s.

Tandem backflip (2019)

Als gelukkige winnaar mocht Lisanne in 2019 meedoen aan de tandem backflip: voorop een stuntmotor met de Belgische stuntman Gilles Dejong een flip maken… spannend!

De 70 meter hoge beugelfles (2009)

In 2009 kwam de Zwarte Cross met een stunt die de gemoederen flink bezig hield: met een motor de hoogste sprong óóit ter wereld maken. Het record stond op 33 meter en dit moest hoger! Te weten een sprong vanaf een 70-meter hoge toren in de vorm van een beugelfles.
De Vlaamse stuntman Johan Vervoort trok op de motor in de lucht op het állerlaatste moment zijn parachute open. De motor viel aan duizend stukken op de grond en Johan landde veilig op de grond.
Pfjieeeeuw!

Human katapult (2006)

In 2006 katapulteerde een Franse stuntman ongeveer 180 meter de lucht in. Op ongeveer 100 meter van de grond gooide hij zijn parachute uit, om vervolgens weer veilig op het Achterhoekse weiland te landen.

Met de caravan over de feesttent (2001)

In 2001 werd de Zwarte Cross officieel omgedoopt tot ‘Zwarte Cross weekend’. Het stuntarsenaal werd destijds uitgebreid tot zeven verschillende mannen inclusief een tank op de baan, motorsprongen over een kooi met wilde tijgers, een baan onder de tent door én een sprong met auto plus caravan over de feesttent… ja, echt!

Wereldrecord Bungee (2008)

In 2008 verbrak De Zwarte Cross het record van de hoogste bungeejump ter wereld. Het oude record stond op 233 meter: een eitje voor het Go Fast Stuntteam. Dit team maakte in Lichtenvoorde een vrije val van 600 (!) meter naar beneden.

Editie 2023

Stunten is een onmisbare pijler tijdens De Zwarte Cross, wil je vast weten welke waaghalzen dit jaar komen stunten? Check dan vast hier de line-up Ground Hero 2023.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *