Blij dat ik stampvoetend geluisterd heb…

Cocaïne, heroïne, nicotine, gokken en internet. Ik zal er niet omheen draaien ze hebben namelijk allemaal 1 ding gemeen. Het kan verslavend werken.

Waarbij 1 en 2 illegaal is, 3 steeds meer verbannen wordt, 4 interessant is voor alle doelgroepen, staat nummer 5 in 95% van de gezinnen onderhand in de top 5 van zijn of haar levensbehoeftes.

Tegenwoordig leven wij in zo een snelle wereld dat alles continu sneller en beter moet zijn, we kunnen met onze telefoontjes eigenlijk heel ons leven leiden. Ik kan werken vanaf mijn telefoon, eten bestellen vanaf mijn telefoon, shoppen vanaf mijn telefoon en via deze weg kan ik ook de cadeautjes bij een ander laten bezorgen vanaf mijn telefoon, eigenlijk hoef ik mijn huis helemaal niet meer uit. Kunnen we niet meer zonder internet of willen niet meer zonder internet?

Het is Augustus 5.25 uur. De zomervakantie is definitief begonnen. De auto is volgepakt en we starten onze reis naar het zonnige Italië. Mijn vriend kijkt me aan en zegt ‘Zo, internet zetten we voor 3 weken uit’.’ Jij, de kids en ik gaan op vakantie zonder invloeden van buitenaf. Als een vis op het droge begon ik naar lucht te happen en ik voel een driftbui opkomen waar menig peuter jaloers op zal zijn.  Hoe dan?! Vraag ik mij af….

Dat kan toch niet?! WhatsApps berichten blijven onbeantwoord, evenals e-mails, de gebeurtenissen op social media moet ik nu ook missen. HELP!! Of, draait de wereld door voor mij zonder internet. Eenmaal op de camping valt me pas op hoe druk iedereen er mee is. De buren links praten niet met elkaar, maar zitten verzonken in hun mobiel. Vloggers blijven gevolgd worden door de tieners vanaf hun strandbedje. Als we naar het restaurant lopen valt mijn oog direct op de wifi plek. Volwassen mensen die als een stel junkies dicht op elkaar staan met hun mobieltjes, waar een rokershol op Schiphol er nog rustig bij is. Nondeju!

Leven zonder internet is niet meer van deze tijd. Maar we kunnen wel zonder. Deze digitale detox heeft dat voor mij bewezen. De wereld stond niet stil. Ik had meer tijd voor mezelf en kon weer aarden (dat woord klopt, geloof me). In mijn geval blij dat ik stampvoetend geluisterd heb en ik zeg; volgend jaar weer J

xx Angela

WOW Schatje, wat is het hier opgeruimd!
Deed je internet het niet vandaag?
RUMAG

Angela’s Wereld – september 2020
Uitgever – MIJN Magazine

___________________________________________________________________

Columns

Maandblad MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ook meer columns lezen? Klik dan op de bijbehorende link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/

Vergeet ons ook niet te volgen op facebook: https://www.facebook.com/MIJNmagazine

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *