Optie 1 Lichtevoorde

Boeiende Eindejaarsshow bij ’n Ibink in Ruurlo

21e editie in teken van open dag met proeverijen en veel meer

Boeiend, gezellig en leuk voor jong en oud. Met een bijzonder concept trekt de Eindejaarsshow bij Boter Kaas & Kampeerboerderij ’n Ibink in Ruurlo jaarlijks veel belangstellenden. Het is daarmee uitgegroeid tot een begrip in de regio. Op zondag 28 november staat het evenement voor de 21e keer op de agenda. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Twee jaar lang kon er door corona geen Eindejaarsshow worden gehouden. Jan en José Zoeteman van Boter Kaas & Kampeerboerderij ’n Ibink zijn blij dat het evenement weer op de agenda staat. “Het is vertier in een ontspannen sfeer, kortom een leuk uitje.” Het festijn staat in het teken van de open dag. ’n Ibink bestaat namelijk 40 jaar. Het ging in 1981 van start. In eerste instantie deed Jan Zoeteman het samen met zijn zus Jolanda. Het begon met een kaasmaakbedrijf waar naast kaas ook karnemelk, boter en yoghurt werd gemaakt.

Al snel kwam er een kleinschalige camping bij. Vanaf 1983 is de familie te vinden op verschillende markten in de regio. De vrouw van Jan Zoeteman, José, nam eind jaren tachtig de plaats in van zus Jolanda en in de jaren negentig stopten ze met de kaasmakerij. De producten onder eigen label worden sindsdien van vaste leveranciers afgenomen. De minicamping telt inmiddels 25 plekken met onlangs vernieuwd sanitair en daarnaast heeft ‘n Ibink een terras en beschikt het over twee vakantieappartementen waar in totaal 4 en 6 personen kunnen overnachten.

Programma

Het ongedwongen karakter van de Eindejaarsshow spreekt velen aan. Bezoekers zijn welkom in de boerderijwinkel en voormalige kaasmakerij met volop zitgelegenheid en twee grote tenten. “We laten een ruim assortiment kaasproducten en veel ambachtelijk gemaakte producten zien. Daarnaast worden de speciale Sinterklaas-, Kerst- en relatiegeschenken gepresenteerd.” Een geschikt moment, zo vlak voor de feestdagen. De pakketten worden mooi opgemaakt. “Ze kunnen naar wens en op maat worden samengesteld. Kortom, een bijzonder cadeau met een geheel eigen tintje.” Tijdens de Eindejaarsshow staan koffie, thee en fris klaar. Daarnaast worden er door professionele koks verschillende warme en koude hapjes gemaakt. Natuurlijk mag een kaasproeverij niet ontbreken. Er is een springkussen voor jonge gasten. Wie het juiste gewicht van een grote kaastoren in de vorm van een etagère raadt, wint een leuke prijs.

Jan en José Zoeteman staan met hun kaasproducten en –specialiteiten op markten in ’s-Heerenberg, Ruurlo, Zelhem en Ulft. Voor meer informatie hierover, de minicamping en vakantieappartementen raadpleeg de website of facebookpagina: www.nibink.nl  Boter Kaas & Kampeerboerderij ’n Ibink is gevestigd aan de Arfmansteeg 1, dat is aan de weg tussen Ruurlo en Zieuwent. De boerderijwinkel is geopend op woensdag van 10 tot 16 uur, op donderdag en vrijdag van 12 tot 16 uur. In de zomermaanden eveneens op dinsdag van 10 tot 16 uur.

Voor meer informatie: www.nibink.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *