Broeken Binkie, dé spijkerbroekenspecialist uit de Achterhoek bestaat al 35 jaar

Klanten komen van heinde en verre naar Broeken Binkie, dé spijkerbroeken specialist uit de Achterhoek. Het gezellige familiebedrijf bestaat deze maand 35 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een begrip in de wijde regio. Je vindt er een complete en mooie collectie dames- en herenmode van de beste merken en de nieuwste trends.

Ruim assortiment in diverse kledingmerken, persoonlijke aandacht en gemoedelijke sfeer

‘We love jeans’, staat er in grote letters geschreven. Dat is gelijk duidelijk als je winkel binnenkomt. Wat een keuze aan spijkerbroeken! Ze zijn er in alle soorten en maten. Hier slaag je altijd en voor een scherpe prijs. Je wordt gastvrij ontvangen door de familie Van Dijk.

Het is een opvallend grote zaak aan de Spinbaan 9 in Doetinchem. “We hebben een winkeloppervlakte van zo’n 600 vierkante meter. Dat is inderdaad lekker ruim”, vertelt Rob van Dijk. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw Yvonne. Dochter Chrissy, zoon Mike en diens vrouw Petula werken er ook. Door de groei werd onlangs een extra kracht aangenomen ter versterking. Want het gaat goed met Broeken Binkie. Het ruime aanbod en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding werken daar zeker aan mee. Maar er is meer waarmee de spijkerbroeken specialist aan klantenbinding doet. “We besteden echt aandacht aan onze klanten, dat zie je terug aan een ongedwongen advies en een gezellige sfeer”, merkt Yvonne van Dijk op.

Er wordt een praatje gemaakt en een kopje koffie of thee ontbreekt niet. Naast de winkelverkoop heeft de webshop de afgelopen periode een vlucht genomen. “Het aantal bestellingen via internet stijgt sterk”, weet Mike van Dijk. “Daarmee bedienen we niet alleen de regio. Er wordt landelijk, maar zelfs ook wereldwijd gebruik van gemaakt. Dat laatste is wel heel bijzonder, dat verbaast ons ook wel een beetje.” Ook zijn ze actief op social media via o.a. Facebook en Instagram. Hier worden de volgers op de hoogte gehouden van de nieuwste collectie, leukste blogs en verdere info. “Een leuke bijkomstigheid van ons volgen is dat wij regelmatig een leuke win/weggeef actie houden”, zegt Chrissy.

Historie

Broeken Binkie ging op 29 september 1986 van start in Zutphen. De ouders van Rob waren echte horecamensen. Het was dus niet zo vreemd dat Rob zijn horeca diploma haalde. Hij wilde een broodjeszaak beginnen in een pand waar een kledingzaak in gevestigd was. “Ik wilde mijn eigen baan voorlopig behouden, dus zou Yvonne de meeste uren gaan maken. Zij zag het niet zo in de broodjes zitten en had meer vertrouwen in kleding. Daarom zijn we een kledingzaak begonnen.” Het groeide uit tot vijf filialen, naast Zutphen werden er zaken geopend in Doetinchem, Winterswijk, Dinxperlo, Neede en Kampen. Voor een aantal jaren terug is alles teruggebracht naar 1 grote winkel in Doetinchem.

Hier zijn ze gaan uitbreiden in online verkoop en op social media. Nu is men alweer een tijdje terug bij één winkel in Doetinchem en met de mogelijkheden van de webshop blijft het daar waarschijnlijk ook bij. Het is de bedoeling dat Mike en Chrissy de zaak op termijn overnemen, daarmee is de continuïteit gegarandeerd.

Ruim assortiment in diverse kledingmerken, persoonlijke aandacht en gemoedelijke sfeer

Aantrekkelijke acties

Van oudsher ging het bij Broeken Binkie om partijhandel, maar al snel werd de collectie uitgebreid en modieuzer. “Klanten verbazen zich over de enorme collectie en de leuke merken die wij verkopen”, benadrukt Chrissy van Dijk. “Onze kracht is het assortiment in combinatie met de prijsstelling. We verkopen vaak twee broeken voor een bepaalde actieprijs. Dat is heel aantrekkelijk en slaat echt aan.” Het gaat om de volgende topmerken voor betaalbare prijzen: voor de dames Red Button jeans, Elvira, Enjoy womenswear, Cup of Joe, Brams Paris en New star. Voor heren Cars Jeans, Blend, Brams Paris en New Star.

Qua maatvoering is Broeken Binkie gespecialiseerd in lengte en breedte maten. De lengtematen gaan van 28 tot en met 38. En de breedtematen gaan van 27 inch tot en met 58 inch. “Dus van kort tot lang en van smal tot breed kun je bij ons terecht.” Ook vind je een ruime collectie werkbroeken o.a. Stratemakers, Timmermans Broeken etc. Naast de broeken is er ook een leuke en hippe collectie tops en shirts en ondergoed van Bamboo Basics (dames en heren). Verder hebben ze een ruime collectie riemen van echt leder vanaf € 14,90. Ze gaan zelfs tot en met riem lengte 145 centimeter. Bretels zijn er van het bekende merk Hendrik en horloges.

Jubileumweekend

Op 29 september bestaat Broeken Binkie precies 35 jaar. Bij deze feestelijke mijlpaal wordt stilgestaan op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober met een hapje en een drankje. Tevens zijn er mooie prijzen te winnen of kun je eigen korting draaien met het Rad van Fortijn en Spijkerbroek hangen. “We nodigen iedereen uit om langs te komen. We maken er een gezellig feestje van en het loont de moeite.”

Contact

U bent van harte welkom bij Broeken Binkie. De openingstijden zijn maandag van 13 tot 18 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 18 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.

Broeken Binkie bevindt zich aan de rand van het centrum van Doetinchem. Er is ruime parkeergelegenheid bij de deur. Voor 2,50 kun je er zelfs de hele dag parkeren, dat is veel goedkoper dan elders in het centrum. Bij een minimale besteding van 10 euro in de winkel kun je gratis de hele dag parkeren.

Broeken Binkie

Spinbaan 9

7005 AD  Doetinchem

T   0314 341888 

E   info@broekenbinkie.com

I    www.broekenbinkie.com

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *